Hirdetés

Rekordot döntött A sógun, a Hulu legütősebb debütálása lett

|

Maga mögött hagyta A mackó második évadát is, ami a korábbi csúcstartó volt.

Hirdetés

Nálunk a Disney+-on rajtolt el az FX legújabb, tízrészes minisorozata, A sógun (Shogun), amely James Clavell regénye alapján készült. Az 1600-ban, Japánban játszódó történet mesterien ötvözi a hatalmi játszmákat, a szerelmet és az ázsiai kultúrák különlegességét, a Puliwood cikkében bővebben is olvashattok a premisszáról. A sógunból egyelőre csak három fejezetet nézhetnek az előfizetők, hetente jön egy újabb epizód, egészen az április 23-ai fináléig. 

A Hiroyuki Sanada (John Wick: 4. felvonás, Mortal Kombat) főszereplésével készült produkció pedig már a premierrészekkel rekordot tudott dönteni: a statisztikák alapján az első hat nap során 9 millió nézőt vonzottak világszerte a Hulu, Disney+ és Star+ szolgáltatásokon keresztül (a nézettséget úgy határozták meg, hogy az összes streamelési időt elosztották a játékidővel). 

Hirdetés

Ez a teljesítmény olyan kimagasló volt, hogy a Disney General Entertainment számára globálisan a legjobban debütáló szkriptelt sorozat lett A sógun, megelőzve ezzel a The Kardashians 1. évadát, az Egyesült Államokban pedig a Hulu legnagyobb FX-es sorozatpremierjét hozta össze, amivel maga mögé utasította A mackó 2. évadát (ebbe beleszámít a Hulu Disney+-os nézettsége is). 

Rachel Kondo és Justin Marks (Top Gun: Maverick, A dzsungel könyve) sorozata a sajtónál is betalált: a Rotten Tomatoes összesítése szerint a kritikusok 99%-a megtekintésre ajánlja, és 250+ értékelés alapján a felhasználók 93%-a is elégedett volt a látottakkal. Az Entertainment Weekley szerint A sógun "az első képkockától kezdve gyönyörű és magával ragadó, lenyűgöző eposz, amely soha nem hagyja, hogy a nagy költségvetésű díszletek háttérbe szorítsák az emberi drámát". A Variety szerint is tökéletesen sikerült megtalálni a grandiózusság és az intim lélektan közötti egyensúlyt, míg az Empire lebilincselően izgalmasnak tartotta lenyűgöző alakításokkal és látvánnyal.

Ti elkezdtétek már?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)