Hirdetés

Ponyvaregény - mi volt a táskában?

|

Minek örült Vincent, amikor kinyitotta a bőröndöt? Jules tényleg megtanulta az Ezekiel 25:17-et? Ezekre és további kérdésekre is választ kaphattok egy most megjelent videóból.

Hirdetés

A Cinefix már korábban is foglalkozott a Ponyvaregénnyel, januárban megcsinálták a filmet 8-bites változatban.

A nagy sikerre való tekintettel most visszatértek Tarantino legendás filmjéhez, és kilenc olyan tényt gyűjtöttek össze vele kapcsolatban, amiről valószínűleg nem tudtatok. A videóból kiderült például az, hogy Jules nem egészen az Ezekiel 25:17-et szavalja (amin nem lepődtünk meg annyira), Vincent kocsija igazából Tarantinóé volt és ellopták a forgatás alatt (csak húsz év múlva lett meg), és hogy mi van abban a bizonyos táskában, aminek „örültünk”. Nem drog, de nem is egy levágott testrész. Minden, amit nem tudtál a Ponyvaregényből, kiderül a videóból (és a szövegből alatta). Nos, majdnem minden.

Angolul nem tudó olvasóinknak összegyűjtöttük az érdekességeket:

1 - A Jules által szavalt bibliai idézet (Ezekiel 25:17) valójában alig egyezik meg azzal, ami ténylegesen a Bibliában szerepelt. Az utolsó néhány szó ugyanaz, de a többit Tarantino találta ki.

2 - A 64-es Malibu, amit Vincent vezetett, valójában Quentin Tarantinóé volt. A forgatás alatt ellopták és csak 2013-ban, húsz évvel később került elő.

3 - A Bad Motherfucker feliratú pénztárca, ami a filmben Julesé volt, valójában szintén Tarantinóé.

4 - Bár Tarantino egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a bőröndben az van, amit a néző odaképzel, később leleplezték, hogy mit rejtett valójában. Két akksit és egy villanykörtét.

5 - Szintén sokáig folyt a találgatás arról, hogy miért van Marsellus nyakán egy sebtapasz. Nos azért, mert az őt alakító színész, Ving Rhames megvágta magát, miközben a fejét borotválta, Tarantino pedig úgy gondolta, illik a karakterhez, ezért úgy döntött, maradjon.

6 - Eredetileg két lövéstől kellett volna meghalnia szegény Marvinnak, amikor agyveleje beterítette a kocsit. Az első, véletlen lövésnek a nyakát kellett volna érnie, a másodikat, a fejlövést pedig csak kegyelemből kellett volna leadnia Vincentnek, de végül úgy döntöttek, így sokkal szerethetőbb maradhat a karaktere és „viccesebb” lesz a jelenet is. A színész egyébként nem is volt ott a forgatáskor, a csomagtartóban is csak egy bábu szerepelt.

7 - Amikor a rendkívül béna célzással rendelkező srác Vincentre és Julesra tüzel, a golyó ütötte lyukak már azelőtt a falban vannak, hogy az első lövés eldördült volna.

8 - Amikor Travolta Tarantino lakására ment megtárgyalni a szerepet, valójában pontosan abban a lakásban találta magát, ahol anno ő is lakott, mielőtt befutott sztár lett belőle.

9 - A filmet nagyon alacsony költségvetésből csinálták, és minden színész ugyanannyi fizetést kapott. 20 000 dollárt hetente. Mivel Travolta csak hét hétig dolgozott, 140 000 dollárt fizettek neki. Persze nem kell őket sajnálni, a film megjelenése után befolyó profitból szintén részesültek.

Nos, ismertétek ezeket az érdekességeket? Gondoltátok, hogy a táska csupán ennyit rejtett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)