Hirdetés

Összesen 600 verziója létezik A galaxis őrzői: 3. résznek, de nem kell ennyiszer megnézned

|

Ezek a változatok egy apró, de ettől függetlenül lényeges dologban térnek csak el.

Hirdetés

A napokban végre mozikba került A galaxis őrzői: 3. rész, ami eddig nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a trilógiának lesz méltó lezárása, de az utóbbi évek egyik legkiválóbb Marvel filmjének is nyugodt szívvel elkönyvelhetjük.

Most a The Hollywood Reporter cikkéből derült ki, hogy James Gunn tényleg a legapróbb részletekre is odafigyelt annak érdekében, hogy a film kiemelkedő legyen, ugyanis nem kevesebb, mint 600 verzió készült a filmből, amelyeket különböző moziknak világszerte kiküldtek.

Hirdetés

Persze félreértés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy ennyi vágás készült a filmből, hiszen maga a cselekmény ugyanaz. A tényleges különbség ezek között a verziók között az, hogy a képarány mindegyiknél egy kicsit más, biztosítva azt, hogy minden moziba olyan verzió kerüljön, ami az ottani vásznat a legjobban ki tudja használni.

Ez alapvetően nem új ötlet, hiszen az Avatar: A víz útjának több mint 1000 változata van, de a Marvel háza táján ez rekordnak számít, arról nem is beszélve, hogy James Gunn tovább komplikálta a helyzetet azzal, hogy a film közben bizonyos jelenetek megváltoztatják a képarányt: az első 45 perc képaránya 1.85:1, míg a hátralevő része 2.39:1.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Evan Jacobs, a Marvel egyik utómunkáért felelős vezetője szerint ez a változtatás elősegíti, hogy a film bizonyos részei "nagyobbnak" érződjenek:

"Gunn fogta ezt az extra szabad helyet a vásznon és gyakorlatilag azt mondta, hogy 'kreatívan fogok oda-vissza váltogatni és hirtelen valami nagyobb és immerzívebb dolog tölti majd ki a képernyődet'. Így képzelte el az egész filmet és minden kamerabeállítást ez alapján gondolt végig. Ez volt a kreatív szándéka, van hogy a képarány a zenével szélesedik ki, van, hogy a történésekhez igazodik."

Nagyon érdekes, hogy Gunn egy ilyen látszólag hétköznapi dolgot is tudatosan fel tudott használni arra, hogy jobban átadja a vízióját és a végeredményen valóban meglátszik, hogy mennyi odaadással készült.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)