Hirdetés

Napi büntetés: kiszámolták, mennyire hülye a Monty Python-járás

|

A tudósokat ez a világjobbító téma sem hagyta nyugodni, most már tudjuk, pontosan hányszor hülyébben jár John Cleese, mint az átlagember.

Hirdetés

A tudósok általában fontos emberek. Rájönnek olyan alapvető dolgokra a világban, mint a gravitáció, az elektromosság vagy a relativitás, ezek alapján pedig olyan területeken dolgozzák meg ezeket az elméleteket, amelyek végső soron az emberiség javát szolgálják. Nélkülük nem lennének autók, repülők, számítógép, internet, szívátültetés, agyműtét és egy tonna egyéb csoda. De a tudósok gyógyszere néha messzire gurul, és olyan témákban kezdenek kutatni, mint például az, hogy hajléktalannak lenni káros-e az egészségre, vagy hogy a mexikói drogkartell-háborúk növelik-e a gyilkosságok számát. Mármint ez két olyan kutatás, amire tényleg sor került, egyeseknek simán nem volt elég annyit mondani, hogy "naná, ez egyértelmű". És most jött egy új csodás eredmény, ami nélkül eddig üres és értelmetlen volt az életünk.

Hirdetés

Talán sokan emlékeznek a Monty Python sorozatra, amely az angol abszurd humor legjobb tévés perceit adta a világnak. A halott papagájt kínáló eladó, a világ leghalálosabb vicce, a spanyol inkvizíció és egy csomó egyéb páratlan jelenet mellett az egyik legismertebb a Hülye Járások Minisztériuma. Erről van szó, ha esetleg kihagytad volna:

A John Cleese által "kifejlesztett" hülye járást a Dartmough College kutatói vizsgálták meg tüzetesen és hosszadalmasan, méghozzá a két lábon közlekedés általános jellemzőinek feltárása közben. A New Hampshire-i intézet munkatársai osztottak, szoroztak, és kijött az eredmény: a Cleese által megformált karakter a normál emberi átlagnál 6,7-szeresen jár hülyébben.

Ezt többek között arra alapozták, hogy Cleese a jelenetben akár 110 fokban is meghajlítja térdből a lábait az átlagos 20 százalék helyett, de az is szerepet játszik a "hülyeségben", hogy a hajlás nem csak előre-hátra jellemző mozgás közben, valamint a mozdulatok időzítésének kusza változatossága is hozzájárul az összképhez.

A hatvanas években forgatott jelenet mindig is népszerű maradt a rajongók körében, de új kedvelőket is szerzett, amikor a Monty Python társulat 2014-es újraegyesülésének tiszteletére kiadott mobilappban lehetőség nyílt a Cleese által megformált hülyén-járó karakter mozgatására is. Most már azt is tudjuk tehát, mennyire hülyén járt, és ezzel a megnyugvással engedhetjük el a mai napot is, hiszen újra léptünk egy óriásit előre az Univerzum megértése felé. Természetesen hülyén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)