Hirdetés

Nagyot ugrik előre a Fekete Párduc 2 az MCU idővonalán

|

Wakanda védelmezőjének halála és a film cselekménye között évek telnek el.

Hirdetés

Nemrég a Penge elhalasztása, valamint annak egyenes következményeként a filmes naptár átrendezése állította kihívás elé a Marvel filmes univerzumának minden szálát a kezében tartó Kevin Feige-t és csapatát. De nem ez lesz az egyetlen tényező, amely megnehezíti a gyakran egymásra épülő, de minimum utalásokkal telehintett filmek, sorozatok és egyéb produkciók elrendezését a Marvel egyre szövevényesebb hálóján.

Kiderült ugyanis, hogy a negyedik fázis utolsó mozija, a Black Panther: Wakanda Forever ugrik egyet az időben, ráadásul nem is kicsit, mivel a filmben visszaköszönő eseményekre évekkel T'Challa eddig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halála után kerül csak sor. A Fekete Párduc erejét és titulusát viselő wakandai uralkodó távozására az élők sorából eddig egyetlen Marvel-produkcióban sem utaltak, így nem tudjuk, hogy megelőzi-e például az idővonalon 2027-re saccolt Thor: Szerelem és mennydörgést, vagy az után következik.

Hirdetés

Ryan Coogler, a Fekete Párduc 2 rendezője konkrétan úgy fogalmazott egy interjúban, hogy évek teltek el T'Challa halála óta, de Shuri és szerettei még mindig nem léptek a gyógyulás útjára, hanem elvonultak, távol a várostól és a technológiától, hogy átadják magukat a gyásznak. Ekkor bukkan fel Namor.

A Marvel Studios nemcsak a fenti részleteket osztotta meg a nyilvánossággal, hanem a történet szinopszisát is.

"A Fekete Párduc 2-ben Ramonda királyné (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) és a Dora Milaje azon fáradoznak, hogy elhárítsák a külvilág beavatkozási kísérleteit T'Challa király halála után. Miközben a wakandaiak életük következő felvonására készülnek, a hősöknek  Nakia (Luipta Nyong'o) és Everett Ross (Martin Freeman) segítségével össze kell fogniuk, és egy új ösvényt kell kitaposniuk Wakanda királysága számára. A Tenoch Huertát Namor, egy víz alatt rejtőző nemzet királyaként bemutató filmben szerepet kapott még Alex Livinalli, Dominique Thorne, Mabel Cadene és Michaela Coel."

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az új Fekete Párducot felvezető filmet november 10-től kezdik játszani a hazai mozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)