Hirdetés

Mesterséges intelligenciával készült a Jólvanezígy himnusza, és te is simán gyárthatsz hasonló dalokat

|

Most már mindenki együtt énekelheti: "Csokinak van igaza".

Hirdetés

Egészen hajmeresztő gyorsasággal fejlődnek a különböző képgeneráló mesterséges intelligenciák (bár vannak olyan képgenerátorok is, amik most épp zsidó sztereotípiákkal küzdenek), sőt a Sora révén az OpenAI már videókat is gond nélkül generál, ami miatt a YouTube kezd egyre idegesebb lenni. Komplett szövegeket, képeket és videókat tehát simán le tud gyártani nekünk röpke szempillantások alatt a mesterséges intelligencia, épp ezért kreatív szövegírók, grafikusok és videósok is serényen borzolják a szemöldöküket, noha azt egyáltalán nem szabad elfelejteni, hogy az emberi kreativitást még mindig hozzá kell adni mindehhez, hogy valami tényleg értékelhető produktum szülessen. 

A sorba viszont lassan oda kell állniuk a zenészeknek is, ezt pedig meg is teszik, nemrég például egyszerre kétszázan üzentek hadat a mesterséges intelligenciának. De tényleg ennyire izgulnia kellene a zenegyártóknak? Nos, az alábbi példa azt mutatja, hogy félelmük egyáltalán nem alaptalan. 

Hirdetés

Az ország egyik legnépszerűbb reggeli műsorában, a Twitchen futó Jólvanezígy 295. adásában ugyanis az egyik műsorvezető, Nagy Ádám megmutatta műsorvezetőtársának, Szabó Márton "Csokinak" azt a dalt, amit a Suno nevezetű mesterséges intelligenciával készített el. Alább ti is meghallgathatjátok ezt, a végeredmény egészen elképesztő.  

A teljes adás egyébként YouTube-on visszanézhető

Ha ti is hasonló dalokat szeretnétek gyártani pillanatok alatt, akkor irány a Suno oldala, ahol akár előre megírt szövegekből is készíthető egy nóta, de arra is mód van, hogy maga az AI generálja le ne csak a teljes zenét, hanem magát a dalszöveget is az előre megadott prompt alapján. Külön be lehet állítani azt is, hogy milyen zene stílusban készüljön el a dal, ráadásul egyszerre két verziót is legyárt az AI, szóval rögvest lehet válogatni. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)