Hirdetés

Megvan, mikor csobban a Disney+-on A kis hableány

|

Felfedte a Disney az élőszereplős remake streaminges debütálásának időpontját.

Hirdetés

Hans Christian Andersen 1837-ben született meséje alapján bő másfél évszázaddal később, 1989-ben maradandót alkotott a Disney animációs stúdiója. A tavaly az amerikai Kongresszusi Könyvtár nemzeti filmregiszterébe is beválogatott szívmelengető, az eredeti történeten számos változtatást ejtő adaptációt elsősorban a zenéje és a dalai miatt halmozták el díjakkal (Oscar, Golden Globe, Grammy stb.), ezért az újabb, immáron élőszereplős feldolgozást is ebből az irányból közelítette meg Rob Marshall rendező.

A kis hableányt idén májusban küldték a mozikba, ahol először még úgy tűnt, hogy zajos sikerként vonul be a filmtörténelembe, ám a lendületes kezdést durva visszaesés követte, így végül a körülbelül 265 millió dollárból forgatott produkció (amire még rájön a marketing költsége) kevéssel 567 millió alatt meg is állt a mozipénztáraknál, ráadásul a három és fél évtizeddel korábbi díjeső sem ismétlődött meg.

Hirdetés

Mindazonáltal Ariel (a tényleg remek énekhanggal rendelkező Halle Bailey alakításában) rövidesen újabb lehetőséget kap a bizonyításra, és arra, hogy növelje rajongói számát, mivel a Disney szerint elérkezett az ideje annak, hogy A kis hableány a Disney+-on is kidugja fejét a habokból. Ennek szellemében az élőszereplős adaptáció (vagy remake, ha úgy jobban tetszik) szeptember 6-án debütál a Mickey egeres vállalat streamingplatformján, méghozzá extra tartalommal, további dalokkal kiegészítve.

A Disney gondolt azokra is, akik inkább feltennék a polcra a filmet, a DVD-, Blu-ray- és 4K-kiadások szeptember 19-én érkeznek az Egyesült Államokban. A hazai premierről még nincs hír, ám az már biztos, hogy szegény ausztrálokat kihagyják a buliból.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)