Hirdetés

Megvan, hogy mikortól és hol nézhetjük otthon Emma Stone új filmjét, amiért Oscart kapott

|

A Szegény párákat Magyarországon forgatták, egy hazai szakembert is nyert vele aranyszobrot.

Hirdetés

Emma Stone napjaink egyik legtehetségesebb színésznője, aki nemcsak komikus, hanem drámai szerepekben is megállja a helyét, és kivette a részét a szuperhősfilmekből is, hiszen az Andrew Garfield-féle Peter Parker szerelmét alakította. Első Oscar-díját a 2016-os Kaliforniai álomért kapta meg, aztán a 2018-as A kedvenccel egymásra találtak Yorgos Lanthimos rendezővel, akinek köszönhetően Stone az idei Oscar-gálán elhozta a második aranyszobrát is, ugyanis ő alakította Lanthimos legutóbbi filmjének, a Szegény párák főszerepét, méghozzá parádésan. 

A Szegény párák minden fontos kategóriában esélyes volt, végül négy díjat zsebelt be: a legjobb színésznőét, a legjobb jelmezét, a legjobb smink és hajét, valamint a legjobb díszletét. Utóbbi kapcsán örülhettünk magyar Oscar-sikernek, ugyanis a film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa is nyert.

Hirdetés

A történet középpontjában Bella Baxter (Emma Stone) áll: a fiatal nőt a zseniális tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) hozza vissza az életbe, aki így újszülött aggyal és felnőtt testtel rendelkezik. Bella pedig vágyik a tudásra, a fejlődésre és szomjazza a világ dolgait, ezért elszökik a dörzsölt ügyvéddel, Duncan Wedderburnnel (Mark Ruffalo) és kontinenseket átívelő kalandra indulnak. A film forgatókönyvét Tony McNamara (A kedvenc, Szörnyella) írta Alasdair Gray könyve alapján.

Ha még nem láttátok moziban, hamarosan az otthon kényelmében is bepótolhatjátok a kritikusok által dicsért végeredményt, ugyanis a Szegény párák hazánkban a Disney+-on keresztül lesz látható, méghozzá március 27-től kezdődően. 

Emma Stone pedig a közeljövőben sem fog unatkozni, ugyanis szerepelni fog Ari Aster legújabb filmjében, valamint Yorgos Lanthimos következő projektjében, a Kinds of Kindnessben is. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)