Hirdetés

Meglepő, hogy melyik streamingszolgáltató szorongatja itthon a Netflixet

|

A streamingpiac hazai megoszlása nagyon izgalmasan alakult 2022-ben.

Hirdetés

Nemrég a ShyShowtime indulása kapcsán felelevenítettük, hogy mit kínálnak a Magyarországon elérhető legnagyobb streamingszolgáltatók, a Netflix, az HBO Max, a Disney+, az Amazon Prime Video és az Apple TV+. Kiélezett küzdelem megy az előfizetőkért, amelyet a vállalatok nem csupán az árazás és a kényelmi funkciók terén vívnak, a legnagyobb harc a tartalmak frontján folyik, még ha a Warner Bros. Discovery a negatív tapasztalatai miatt ki is hátrál ebből a csatározásból. 

Könnyen hihetnénk azt, hogy a legnépszerűbb streamingplatform titulusát még mindig tartó Netflixet a Disney+ vagy az HBO Max veszélyezteti a leginkább, de meglepő módon nem így van.

Hirdetés

A JustWatch által megosztott statisztikák alapján 2022 negyedik negyedévében, azaz október 1. és december 31. között a Netflix 33%-kal vitte a trófeát, csakhogy a második helyen, nem sokkal tőle lemaradva nem az HBO Max vagy a Disney+ loholt utána (azok a harmadik helyen osztoztak 10-10 százalékkal), hanem az Amazon Prime Video, és csupán 8 százalékkal maradt el tőle. 

Persze fel lehetne hozni, hogy mivel a Disney+ csak nyáron indult el, ezért még idő kell, mire felhozza magát, azonban a JustWatch másik grafikonján - amely az egész tavalyi évet vizsgálta - jól látható, hogy a Disney streamingszolgáltatása milyen mértékben növelte népszerűségét, ahogyan az is, hogy mely riválisoktól szipkázta el az előfizetőket - ezek között pedig ott van a Netflix és bizony az Amazon Prime Video is. De még ennél is érdekesebb az arányok, nézzétek csak: 

Kíváncsian várjuk, hogy a SkyShowtime mennyire tud majd beleszólni ebbe a hazai streamingháborúba a korlátozott ideig, április 11-ig elérhető "ameddig le nem mondod az előfizetést, fél áron élvezheted" típusú ajánlatával, amely jelenleg 999 forintot jelent havonta

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)