Hirdetés

Kegyetlen bosszút áll John Kramer a Fűrész 10 előzetesében

|

Még idén a mozikba kerül a Fűrész franchise tizedik felvonása, a Saw X.

Hirdetés

Leigh Whannell forgatókönyvíró és James Wan rendező 2004-ben bemutatott filmje, a Fűrész nem lineáris, fordulatokban gazdag történetével és ötletes csapdáival horrorrajongók tömegeit bűvölte el. Mivel a körülbelül 1 millió dollárból forgatott produkció százszor ennyit keresett a mozikban, forgalmazója, a Lionsgate nem hezitált berendelni a folytatást, amit az elmúlt két évtizedben még hét további követett.

A franchise jövedelmező maradt annak ellenére, hogy a hangsúly fokozatosan eltolódott áldozatok minél gyötrelmesebb megkínzása felé, a történet csavarjai pedig idővel egyre kiszámíthatóbbá váltak. Emiatt a Lionsgate megpróbálkozott egy spin-offal, de a 2021-es Spirál: Fűrész hagyatéka még úgy is csak 40 milliót hozott, miközben 20 millió dollárból készült, hogy a stúdió Chris Rockra, Max Minghellára és Samuel L. Jacksonra osztotta a főszerepeket.

Hirdetés

E csalódást keltő eredmény ellenére sem szeretné elengedni a Lionsgate a Fűrész kezét, ezért jobb ötlet híján visszatért a gyökerekhez, a széria következő felvonása, a Saw X (a magyar címe minden bizonnyal Fűrész 10 lesz) az első és a második film között helyezkedik el az idővonalon. Az agydaganattal diagnosztizált John Kramer (Tobin Bell) napjai meg vannak számlálva, az egyetlen reményt számára egy kockázatos műtéti beavatkozás jelenti. Mexikóvárosba utazik, hogy alávesse magát ennek, ám nem sokkal később kiderül, hogy csúnyán átverték és lehúzták, ezért Amanda Young (Shawnee Smith) segítségével egyenként levadászik mindenkit, akinek köze volt az ügyhöz. Szokás szerint esélyt kapnak a szélhámosok arra, hogy túléljék a rájuk váró megpróbáltatásokat, ám ehhez ártaniuk kell maguknak és egymásnak, máskülönben kegyetlenül végeznek velük a Kramer által eszkábált furmányos szerkezetek.

A Saw X szeptember 29-én kerül a mozikba Kevin Greutert rendezésében (Fűrész VI, Fűrész 3D), egy napon a Mancs őrjárat: A szuperfilmmel (Paw Patrol: The Mighty Movie), emiatt a Lionsgate marketingesei máris elkezdték a Barbenheimer mintájára terjeszteni a közösségi médiában a Saw Patrol kifejezést, hátha mémesedik, és ugyanúgy tódulnak majd a nézők a premierre, mint a Barbie és az Oppenheimer esetében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)