Hirdetés

Justin Roiland állítólag már alig vette ki a részét a Rick and Morty és más sorozatok készítéséből

|

Egy friss jelentés szerint a családon belüli erőszakkal vádolt alkotó valójában nem sokat foglalkozott a neve alatt futó projektekkel.

Hirdetés

A Rick and Morty és a Solar Opposites mögött álló Justin Roiland karrierje villámgyorsan omlott össze, miután januárban hivatalosan is vádat emeltek ellene az egykori párja bántalmazásáért, azóta pedig fiatalkorú lányok zaklatása is szóba került a neve kapcsán.

A súlyos ügy következményeként Roilandet minden korábbi projektjéből kitették, így például a Rick and Morty is új szinkronhangokkal folytatja majd. A történtek miatt sokan felvetették, hogy mi lesz így a népszerű szériával, hiszen a bántalmazással vádolt alkotó elvileg alapjaiban formálta a produkciót. Egy friss jelentés szerint azonban nem kell aggódni: akinek az utóbbi évadokban is tetszett a Rick and Morty, az jó eséllyel továbbra is szeretni fogja, mert Roiland valójában már alig nyúlt a produkcióhoz.

Hirdetés

Az információ forrása a The Hollywood Reporter, amely nemrég egy átfogó tényfeltáró cikkben engedett bepillantást Roiland animációs birodalmának működésébe. A cikk legérdekesebb állítása pedig az, hogy hiába népszerűsítették azokat az ő nevével, Roiland már alig folyt bele a neki tulajdonított sorozatok készítésébe.

"Nemrégiben több forrás is azt állította, hogy Roilandnek a szinkronmunkán kívül semmilyen érdemi kreatív jelenléte nem volt a nevét viselő sorozatokban. Sőt, sok volt kollégája azt mondja, hogy évek óta nem hallottak felőle, és amikor igen, az is kellemetlen volt."

- írja a THR cikke, amely szerint a Rick and Morty, a Solar Opposites és a nem sokkal a botrány kirobbanása előtt indult Koala Man több írója is azt állítja, hogy soha nem is találkoztak Roilanddel a munkájuk során. Az anyag megjelenése után ezt a Rick and Morty egyik írója, Caitie Delaney is megerősítette:

"Az emberek nehezen fogadják el, de ha számít valamit, akkor ez teljesen igaz, és nem hiszem, hogy az emberek felfogják, hogy milyen könnyű távol lenni, amikor egy egész legénység tartja mozgásban a hajót."

- áll Delaney Twitter-posztjában. Amennyiben tehát hihetünk a fentieknek, a továbbiakban csak a szinkronhangok megváltozása emlékeztet majd Roiland kiesésére, mivel az érintett produkciókat már eddig is leginkább másoknak köszönhettük. A The Hollywood Reporter cikke ráadásul a feladatai elhanyagolása mellett azzal is megvádolja Roilandet, hogy legalább egy esetben szexuálisan zaklatta az egyik kollégáját, még a Rick and Morty 3. évadának készítésekor.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Justin Roiland bántalmazási ügye áprilisban folytatódik a tárgyalást megelőző meghallgatással. Ha lemaradtál a részletekről, az alábbi videóban meséltük el, pontosan miért kell felelnie az animációs szakma egyik legnagyobb sztárjának:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)