Hirdetés

Életrajzi film készül J.R.R. Tolkien életéről

|

A mester, akinek olyan ismert műveiből készült moziváltozat, mint a Gyűrűk Ura és a Hobbit, most maga is a vászonra kerül.

Hirdetés

J.R.R. Tolkien nevét nem csupán a fantasy műfaj kedvelői, hanem alapjában véve az egész világ ismeri és elismeri. A 81. életévében elhunyt legendás író olyan regényeket teremtett az utókor számára, mint a Gyűrűk Ura könyvek, A hobbit (A babó) vagy éppen A szilmarilok, így csak idő kérdése volt, hogy alkotásai után magáról a szerzőről is film készüljön.

A szimplán csak Tolkien munkanévre hallgató életrajzi filmnek egyelőre nincs rendezője, de azt már tudjuk, hogy a Gyűrűk Ura atyjának életét mutatja be, oxfordi évein át, egészen az első világháborúban való részvételéig, amely nem csupán a létét, de a kultikus műveit is befolyásolta.

A mozi forgatókönyvét az a David Gleeson írja, aki nagy rajongója Tolkiennek, és a jelenlegi tervek szerint nem egy száraz életrajzi bemutatóra, hanem sokkal inkább egy olyan alkotásra számíthatunk majd, mint a mostanában bemutatásra kerülő Banks úr megmentése (Walt Disney életéből ragad ki egy részt, sajátos sztorival). Mi a véleményetek a projektről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)