Hirdetés

John Cleese-zel tér vissza a Waczak szálló

|

A BBC sitcomjában Basil Fawltyt megformáló színész íróként is részt vesz a projektben.

Hirdetés

Megboldogult tinikoromban nagyjából egyszerre fedeztem fel magamnak négy, ma már kultikusnak számító brit sitcomot: a Csengetett, Mylord?-ot, a Halló, halló!-t, a Fekete Viperát és a Waczak szállót. Míg az első háromról úgy vélem, hogy a szinkron nemhogy rontott volna rajtuk, hanem éppen ellenkezőleg, jobbá tette őket, addig John Cleese sorozatával kapcsolatáról máig azt gondolom, vétek nem angolul nézni, hiszen a nyelvet rosszul beszélő barcelonai pincérhez, Manuelhez köthető poénok java egyszerűen nem működik a fordításban. Kerekes József hangja pedig szerintem egyáltalán nem passzol a neurotikus panziótulajdonost, Basil Fawltyt (vagy magyar fordításban Basil Waczakot) zseniálisan játszó Cleese-hez.

Az 1975 és 1979 között futott sorozat John Cleese és akkori felesége, Connie Booth (ő játszotta a szobalányt, Polly Shermant) közös projektje volt, együtt írták a forgatókönyvet. A Castle Rock Entertainment támogatását élvező nagy visszatérés pedig újfent családi vállalkozás abban a tekintetben, hogy Cleese mellett felbukkan majd a lánya, Camilla is.

Hirdetés

Az új Waczak szálló a modern világ kihívásaival küszködő, cinikus mizantrópra, Basilre, valamint felnőtt lányához fűződő kapcsolatára fókuszál akinek létezéséről korábban fogalma sem volt. Most mindenesetre együtt próbálnak jövedelmező (vagy legalább a víz felszínén maradó) vállalkozást faragni az általuk üzemeltetett butikhotelből.

A produceri teendőket Rob Reiner (az Állj mellém! A herceg menyasszonya és az Egy becsületbeli ügy rendezője), Michele Reiner, Matthew George és Derrick Rossi látják majd el. John Cleese a bejelentést kísérő lelkesen dicsérte a csapatot.

"Mattben azt szeretem, hogy más producerekkel ellentétben érti a kreatív folyamatok lényegét. Amikor először találkoztunk, bedobott egy remek ötletet, ezután pedig vele és a lányommal, Camillával életem egyik legjobb kreatív megbeszélésben volt részem. Mire a desszerthez értünk, már megvolt a teljes koncepció, ami annyira jól sikerült, hogy pár nappal később Rob és Michele Reiner rá is bólintottak. Camilla és én alig várjuk, hogy sorozatot készítsünk belőle."

Idáig terjednek a publikus konkrétumok, azt, hogy mikor és hol láthatjuk majd az első évadot, csak később hozzák majd a tudomásunkra. Én a magam részéről izgatottan várom, úgy meg különösen, hogy ismét John Cleese lesz Basil Faulty.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)