Hirdetés

Jeffrey Dahmer után két gyilkossal folytatódik a Netflix emberi szörnyetegekről szóló sorozata

|

A Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is megtörtént események alapján készül.

Hirdetés

Mindig is a népszerűbb műfajok közé tartozott a krimi, mivel a fiktív történetek és a valóságban is elkövetett bűncselekmények ugyanúgy képesek lebilincselni a közönséget: annál a kérdésnél pedig, hogy ki követett el például egy gyilkosságot, csak azt akarjuk jobban tudni, hogy miért tette. Nem csoda hát, hogy az utóbbi években látványosan megnőtt az érdeklődés olyan filmek, dramatizált és dokusorozatok iránt, amelyek a bűntény hátterét és lélektanát, az elkövető személyiségét is boncolgatták, vagy egyenesen arra fókuszáltak.

Ezt a trendet a Netflix lovagolta meg talán a legeredményesebben, a 2022 szeptemberében bemutatott, kissé kacifántos című Jeffrey Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori hamar beverekedte magát a piacvezető streamingplatform legnézettebb angol nyelvű tartalmai közé. Emiatt pedig egy percig sem lehetett kétséges, hogy jönnie kell a folytatásnak.

Hirdetés

Mivel Dahmer története örökre lezárult, továbbá a Ryan Murphy és Ian Brennan alkotópáros eleve antológiasorozatban gondolkodott, a második évad már egy új, a közvéleményt sokáig lázban tartó bűnügy körül fog forogni. Ez nem más, Joseph Lyle Menéndez és Erik Galen Menéndez sztorija, akik 1989. augusztus 20-án kegyetlenül végeztek a szüleikkel, de a rendőrség hanyagságának köszönhetően sokáig szabadlábon maradhattak, és kedvükre költhettek a megörökölt vagyonból. A testvérek egyébként azt vallották, hogy amikor a gyilkosság történt, épp a Batmant nézték meg a moziban, majd részt vettek a Taste of L.A. fesztiválon.

Ügyüket, amit először külön-külön, majd később összevonva tárgyalt a bíróság, komoly médiafigyelem övezte az Egyesült Államokban, az eljárás során feltárt részletek pedig rávilágítottak arra, hogy a szülők, José és Mary Louise "Kitty" Menéndez megbocsáthatatlan tettei miként vezettek a tragédiához.

A Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story még nem rendelkezik premierdátummal, a kettős gyilkosság bejelentését megörökítő teaser alapján viszont 2024 folyamán számíthatunk rá.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)