Hirdetés

Hogyan tűnt el a Kamino a jedik archívumából? Végre ezt is tudjuk!

|

Azt mindenki tudta, hogy valaki kitörölte az archívumából a klónozok bolygóját, de végre az is kiderült, hogyan.

Hirdetés

A titokzatos Kamino bolygóról először a második részben, vagyis A klónok támadásában szerezhettünk tudomást. Itt ugyebár Obi-Wan Kenobi nem találja a Jedi Templom archívumában a bolygót, Yoda mester pedig segít neki kikövetkeztetni azt, hogy valaki egészen egyszerűen törölte a planétát az adatbázisból.

A nemrég bemutatott Tales of the Jedi, avagy Jedihistóriák című animációs antológiasorozat negyedik részében most végre azt is megnézhettük, hogyan törölte ki őket Dooku gróf. A széria fele, három teljes rész arról szólt, hogyan fordult Dooku szépen lassan teljesen a sötét oldal felé, ennek volt az egyik fontos pontja a Kamino törlése is. De miért határozta el magát ilyen döntésre a gróf?

Hirdetés

A Galaktikus Köztársaság idején a Jedi Rend túlzottan arrogánssá vált, ezzel párhuzamosan pedig egyre szorosabban elkezdett kötődni a korrupciótól sem mentes politikai körökhöz. Ezt az arroganciát mutatja az is, hogy a Jedi Templom könyvtárosa, Jocasta Nu konkrétan kijelentette, ha a Kamino nincs benne az adatbázisban, akkor egészen egyszerűen nem is létezhet - ennyire hibátlannak és tévedhetetlennek gondolták ekkor magukat a jedik.

Dooku és a gróf mögött álló sötét nagyúr, Darth Sidious pedig természetesen nem véletlenül akarta, hogy a Kamino rejtve maradjon, hiszen itt készült egy egész hadsereg egy Jango Fett nevű fejvadász klónjaiból, akiknek kulcsfontosságú szerepe volt az későbbi háborúban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Jedihistóriák minisorozatról készül videós kritikánkat alább tudjátok megnézni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)