Hirdetés

GameStar Filmajánló - A (sz)ex az oka mindennek, Dübörög a szív és Víkend

|

A heti filmajánlóból kiderül, hogyan zenél Meryl Streep, mit tegyen az, aki szexfüggő, és bemutatkozik az "első magyar szarvasvadászos thriller" is.

Hirdetés

Az elmúlt hét legnagyobb filmes szenzációja egyértelműen az volt, hogy nagy mértékben változik az Amerika Kapitány: Polgárháború sztorija a képregényekhez képest. Megtudtuk azt is, hogy Guillermo del Toro rendezőnek milyen tervei vannak a Hellboy 3-mal, kiderült, hogy ázsiai származású lesz az új Hulk, Tom Hardy újra Bane bőrébe szeretne bújni, valaki már jelentkezett a Fantasztikus Négyes 2 elkészítésére, megjelent az új S.T.A.L.K.E.R. regény, Danny Boyle következő filmje a Trainspotting 2 lehet, az Apple társalapítója elismerően nyilatkozott a Michael Fassbender nevével fémjelzett Steve Jobs moziról, megmutatták a Bourne 5 első képét és az sem titok többé, hogy Christopher Nolan következő filmje mikor érkezik. 

A kiemelt előzetesünk ezúttal a Demolition trailere, amely a Mielőtt meghaltam és a Vadon rendezőjének (Jean-Marc Vallée) új filmje Jake Gyllenhaal főszereplésével. A történet középpontjában egy sikeres befektető bankár áll, aki miután elveszti feleségét egy tragikus balesetben, a teljes életét és környezetét elkezdi újraértékelni. Az alábbi kedvcsináló ígéretes drámáról tanúskodik, az Éjjeli féreg után pedig hajlamosak vagyunk mindent megnézni, ami Gyllenhaal: 

A heti felhozatalban akadnak ígéretes és kevésbé ígéretes alkotások is, ezeket mutatjuk be most röviden:

A (sz)ex az oka mindennek (Sleeping with other People):

A szexfüggőséget számos hollywoodi film - dráma és vígjáték egyaránt - feldolgozta már, viszont még egy igazán tökös, velejéig szókimondó komédia sem készült a témában, és pontosan ezt az űrt hivatott kitölteni Leslye Headland valóban csak 18 éven felülieknek ajánlott komédiája. Hőseink (Jason Sudeikis és Alison Brie) egymással vesztik el a szüzességüket, majd tizenkét évig nem látják egymást, mígnem az anonim szexfüggők egyik gyűlésén újból összefutnak. Míg a férfi a csalások miatt egyetlen ép kapcsolatot sem tud felmutatni, addig a nőnél a nimfomániája kavar be folyamatosan, ezért megfogadják, hogy szigorúan lepedőgyűrés nélkül fognak találkozgatni.  Ebből már mindenki kitalálhatja, hogy mi lesz A (sz)ex az oka mindennek befejezése, romantikus vígjátékoknál ez elkerülhetetlen, ellenben a főbb szereplők között remekül működik a kémia, a film pedig valóban nagyon vicces és mocskos szájú, így bárki remekül szórakozhat rajta, aki vevő az efféle huncutságokra.

(Érdekesség: Tudtátok, hogy Jason Sudeikis hosszú időn át a Saturday Night Live című televíziós műsorban dolgozott és a teljes neve Daniel Jason Sudeikis?)

Dübörög a szív (Ricki and the Flash):

Ricki (Meryl Streep) a hetvenes években kiadott egy lemezt, és a karrier érdekében hátrahagyta hétköznapi életét családostól, mindenestül együtt, csakhogy a világhír valahogy elkerülte és nem maradt számára más, csak a kényszerhaknik és a magány. A múltnak viszont megvan az a szokása, hogy visszaköszön, ezért Rickinek számolnia kell elhagyott férjével és gyermekeivel is. A Jonathan Demme (A bárányok hallgatnak, A mandzsúriai jelölt) rendezésében és Diablo Cody (Juno, Ördög bújt beléd) forgatókönyve alapján készített Dübörög a szív című zenés vígjátékban leginkább a "megérte?" kérdésre keresi a főhős a választ a néző bevonásával együtt, és legyen bármennyire is sablonos a helyzet vagy újdonságok nélküli a történet, Streep (és társai) játéka garantálja a szórakozást.

(Érdekesség: A Telluride filmfesztiválon a Saul fia rendezője, Nemes Jeles László és annak főszereplője, Röhrig Géza egy asztalnál ült Meryl Streeppel, Michael Keatonnel és Rachel McAdamsszel.)

Víkend:

Az Utolsó idők és az Átok rendezője, Mátyássy Áron nehéz fába vágta a fejszéjét, hiszen egy magyar thrillert próbált tető alá hozni a Víkend képében úgy, hogy lehetőleg minél több ismert elemet tartalmazzon a műfajból, de egyúttal feszült hangulatot is teremtsen. A történetben három sikeres fiatal Erdélybe látogat vadászni egy megnyert bírósági pert ünnepelvén, csakhogy egy baleset következtében elszabadul a pokol és a vadász pillanatok alatt vaddá válik. A Víkend jó ötleten alapul és a környezet is kiemelkedő, azonban színészeinek játéka (Lengyel Tamás, Simon Kornél, Gryllus Dorka, Árpa Attila), valamint a megvalósítás, vagyis a hollywoodi thrillerek és a magyar közönségfilmek összeházasítása mégis felemásra sikerült, és ezáltal egyszer nézhető darabnál nem sikerült többet kihozni a koncepcióból.

(Érdekesség: Az alkotók csak úgy jellemzik filmjüket, mint "az első magyar szarvasvadászos thriller".)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Akihez beszél a föld (DVD)
- Adaline varázslatos élete (DVD)
- A Stonehearst Elmegyógyintézet (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)