Hirdetés

GameStar Filmajánló – Star Wars: Az ébredő Erő és John Williams gálakoncert

|

Sokunk számára az idei legnagyobb karácsonyi ajándék a Star Wars: Az ébredő Erő premier, így természetesen ez a legfőbb premierünk most, de emellett John Williams gálakoncertjén is ott a helyetek!

Hirdetés

Az új Star Wars bemutatása most a legnagyobb esemény, de azért vannak olyan érdekfeszítő híreink is, mint a robotos Rómeó és Júlia, az Avatar folytatások újabb csúszása, a Transformers 5 főszereplőjének kérdése, a Suicide Squad hivatalos szinopszisa és Mr. Freeze megérkezése Gothambe

Eközben a Laika stúdió és a Focus Features bemutatta a Kubo and the Two Strings első trailerét, amely a közeljövő legjobban várt animációs filmjének ígérkezik. Az ősi Japánba kalauzol el minket, ahol főhősünknek, az ifjú Kubónak istenek és szörnyek elől kell menekülnie és az egyetlen esélye a túlélésre egy mágikus ruha megtalálása. Nézzétek a trailert, szerintünk jófajta lesz: 

 

A kiemelt előzetesünket magunk mögött tudva nézzük sorban a heti premiereket, bár úgyis tudjuk, hogy mire fogtok jegyet váltani:

Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens):

A hetedik résszel folytatódik a George Lucas fejéből kipattant, a filmtörténelem szerves részét képező űropera, a Star Wars. Az ébredő Erő alcímű epizód történetét olyannyira sikerült titokban tartania J.J. Abrams rendezőnek, a LucasFilmnek és a Disney-nek, hogy jelen pillanatban csak annyit tudunk a Jedi visszatér eseményei után sok-sok évvel játszódó sztoriról, amennyit az agresszív, de nem mindent elspoilerező marketing felfedett előttünk, de ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy valószínűleg kedvenceink (élen Harrison Forddal, Carrie Fisherrel és Mark Hamillel) ebben a részben adják át a stafétát a fiatalabb generációnak. Az első külföldi vélemények szerint a 3D-ben is nézhető Star Wars: Az ébredő Erő szinte tökéletes, egy-két nevesebb lap odáig merészkedett, hogy Kylo Ren (Adam Driver) karakterét még Darth Vaderénél is jobbnak titulálta. Csak adja az Erő, hogy így legyen! 

 

(Érdekesség: A Google jóvoltából már te is fénykarddá változtathatod a telefonodat és játszhatsz is vele.)

A Star Warstól a Schindler listájáig - John Williams gálakoncert:

A Los Angelesi Filharmonikusok társulata Gustavo Dudamel karmester vezényletével 2014 szeptemberében rendhagyó gálaesttel köszöntötte a filmzene meghatározó személyiségét, John Williamst annak 83. születésnapja alkalmából. Az eseményen a legendás komponista legismertebb műveit adták elő a kitűnő akusztikájú Walt Disney Concert Hallban, így többek között felcsendültek olyan klasszikusok, mint a Csillagok háborúja, a Cápa vagy éppen a Schindler listája. A másfélórás koncertfilmet hazánkban december 17-től, a rövid átvezető szövegeket magyarul feliratozva vetítik országszerte a mozik, Budapesten és országszerte több helyen is (például Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Szolnokon, Székesfehérváron és Kaposváron). Filmzenekedvelőknek és John Williams tisztelőinek kötelező!

 

(Érdekesség: J.J. Abrams, a Star Wars 7 rendezője korábban nem győzte dicsérni Williamset, szinte dicshimnuszokat zengett róla. Meg tudjuk érteni.)

Hajnali láz:

Gárdos Péter (Az utolsó blues; Szamárköhögés) azonos című, saját maga által írt regényét vitte filmre. A Hajnali láz egy a szülei életén alapuló, holokauszt árnyékában kibontakozó tragikus szerelem történetét meséli el, melynek középpontjában egy 19 éves lány és egy 25 éves, tüdőbeteg fiú áll. A film a kettejük, megpróbáltatásokkal teli kapcsolatának históriája. 

(Érdekesség: Gárdos Péter könyve, a Hajnali láz idén jelent meg és szinte minden nagyobb könyváruházban beszerezhető.)

Száva - A szív harcosa (Savva, Heart of the Warrior):

A Száva - A szív harcosa című orosz animációs film főhőse Száva, egy bátor kisfiú, aki elindul, hogy megtaláljon egy hatalmas varázslót, aki képes megmenteni édesanyját és szülőfaluját a gonosz hiénák támadásaitól. Útja során többek között egy hűséges fehér farkas segíti a küldetését és együtt állják ki azokat a szépen megrajzolt, a kisebbek számára izgalmas kalandokat, amiknek a végén a fiatalok megtanulhatják, hogy mennyire fontos a szeretet és a bátorság. Az ünnepekre időzített mese tökéletes lehet a családi mozizáshoz!

 

(Érdekesség: Az animációs film rendezője, Maksim Fadeev egy ismert orosz zeneszerző, aki olyan filmekhez komponált már dalt, mint A kém című vígjáték vagy a Jack Ryan: Árnyékügynök.)

A heti DVD és Blu-ray megjelenések:

- Az U.N.C.L.E. embere (DVD, Blu-ray)
- Vakáció (DVD, Blu-ray)
- Schindler listája (20.évfordulós kiadás)(Blu-ray)
- Irány a bárka! (DVD)
- Szégyentelenek (DVD)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)