Hirdetés

Folytatódik a horrorlegenda, itt Az ördögűző: A hívő magyar szinkronos előzetese

|

Két évtized után visszatér a filmvászonra az ördögűzős horrorok legjobbika, méghozzá egy trilógia formájában.

Hirdetés

Már azzal történelmet írt a William Peter Blatty azonos című regényéből Ellen Burtstyn, Max Von Sydow és Linda Blair főszereplésével forgatott Az ördögűző, hogy tíz Oscarra jelölték, köztük a legjobb film kategóriában is, ami korábban horrorral még sosem fordult elő. Végül alulmaradt A nagy balhéval szemben, de a legjobb adaptált forgatókönyvnek, valamint a legjobb hangvágásnak járó arany szobrocskát hazavihették a filmesek. Emellett William Friedkin 1973 rendezése egészen a 2017-ig őrizte a legnagyobbat kaszáló horrorfilm rekordját (12 millió dollárból készült, 428,2 milliót szedett össze), amit az Az első részének sikerült csak megdöntenie.

Azóta született két folytatás (Az ördögűző 2. - Az eretnek 1977-ben és az Az ördögűző 3. 1990-ben), továbbá két előzmény (Az ördögűző: A kezdet 2004-ben és Az ördögűző: Dominium 2005-ben), de egyik sem ért fel a minden idők egyik legjobb filmjeként számontartott első részhez. Ezen felül a 20th Century Fox megpróbálkozott egy tévésorozattal is még mielőtt a Disney felvásárolta volna, ám ennek mindössze két évad jutott.

Hirdetés

Mindenesetre Universal Pictures (a korábbi filmeket a Warner forgalmazta) úgy ítélte meg, hogy van még spiritusz a franchise-ban, ráadásul annyira bízik a sikerben, hogy trilógiában gondolkodik a filmeket gyártó Blumhouse Productions, Morgan Creek Entertainment és Rough House Pictures trojkával együtt. Ennek az első felvonását még idén láthatjuk Az ördögűző: A hívő címmel, mely a rajongók kedvéért visszahozza az eredetileg megszállt Regan MacNeil (Linda Blair) édesanyját, Chris MacNeilt (Ellen Burstyn), aki korábbi tapasztalatait felhasználva megpróbál segíteni két bajba jutott kislányon és családjaikon.

Az ördögűző: A hívő magyarországi bemutatójára október 12-én kerül sor, az Egyesült Államokban viszont stílszerűen október 13-ára, péntekre időzítették a premiert. Alkotói a filmet az 1973-as Az ördögűző közvetlen folytatásának szánják, mely teljes mértékben figyelmen kívül hagy mindent eseményt, amire a folytatásokban, az előzményekben vagy a tévésorozatban láthattunk. És ahogy korábban is említettük, David Gordon Green rendezőt két további részhez is leszerződtették, a trilógia közbülső darabja 2025. április 18-án (nálunk valószínűleg egy nappal korábban) érkezik The Exorcist: Deceiver címmel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)