Hirdetés

Elhunyt Paul Reuben, a Pee Wee-filmek sztárja, akit játékokból is ismerhetsz

|

A Batman visszatérben és a Gotham sorozatban is felbukkant színész szervezete feladta a rák elleni küzdelmet.

Hirdetés

Vasárnap éjjel, 70 éves korában elhunyt Paul Reubens amerikai komikus, akit a legtöbben a Tim Burton rendezte Pee Wee nagy kalandjából, valamint annak folytatásaiból (Big Top Pee-wee, Pee-wee's Big Holiday) ismerhetnek. Hat évvel ezelőtt rákot diagnosztizáltak nála, ám erről a nyilvánosság mostanáig mit sem sejtett.

Reubens a halála előtt üzenetet írt, amit a képviselői megosztottak az Instagramon. Ebben elnézést kér a rajongóitól, amiért nem beszélt arról nyíltan, hogy mivel kellett megküzdenie az elmúlt hat évben. Kifejezte továbbá szeretetét és tiszteletét irántuk, valamint támogatói és barátai iránt.

"Mindannyiótokat szerettelek és öröm volt a kedvetekért alkotni."

Az 1952-ben született Reubens már gyerekként menthetetlenül belezúgott a világot jelentő deszkákba, ezért az apja otthon ácsolt neki egy színpadot, ő pedig testvéreivel előadásokat tartott, hogy szórakoztassa és megnevettesse a családot. A '70-es években rendszeresen fellépett helyi klubokban, és a The Groundlings nevezetű improvizációs csoporttal dolgozva alkotta meg pályafutása legmaradandóbb művét, Pee-wee Herman karakterét 1978-ban.

Hirdetés

Jelentkezett a Staturday Night Live-ban, ám miután a producer Gilbert Gottfriedet vette fel helyette, saját műsort csinált The Pee-wee Herman Show néven.  Ezt követte 1985-ben a már említett egész estés mozifilm, amit az elsőfilmes Tim Burton rendezett, kiváltva mind a nézők, mind a kritikusok elismerését. Reubens a későbbi folytatásokon túl a Pee-wee's Playhouse-ban és több másik gyerekműsorban is magára öltötte a személyével elválaszthatatlanul összeforrt karaktert, de az évek során számos további produkcióban találkozhattuk vele hol kisebb, hol nagyobb szerepekben.

Ő alakította például Oswald Cobblepot, azaz a Pingvin apját a Tim Burton-féle Batman visszatérben, és jóval később a Gotham sorozatban is, de leginkább szinkronmunkákat vállalt. Többek között hallhattuk a Hupikék törpikék filmekben, a Karácsonyi lidércnyomásban, az Eddie Morphyvel forgatott Dr. Dolittle-ben, a Batman: The Brave and the Boldban ,a Tron: Uprinsingban, a Robot Chickenben, A holnap legendáiban és a Star Wars: Lázadókban.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ezen az úton jutott el a videojátékok világához is. Olyan alkotásokban kapott szerepet, mint a The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge, a Batman: The Brave and the Bold - The Videogame, a Minecraft: Story Mode és a Minecraft: Story Mode - Season 2, a Call of Duty: Infinite Warfare, valamint a Wilson's Heart.

Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)