Hirdetés

Elhunyt David Soul, a Starsky és Hutch sztárja

|

A Kenneth "Hutch" Hutchinson nyomozóként híressé vált amerikai színész 80 éves volt.

Hirdetés

Január 4-én, csütörtökön elhunyt David Richard Solberg, ismertebb nevén David Soul. Halála hírét a weboldalán hozta nyilvánosságra a felesége. Helen Schnell úgy fogalmazott, hogy a szeretett férj, apa, nagyapa és testvér hősies küzdelem után, családja körében eltávozott.

"Sokoldalú tehetség volt, színész, énekes, mesemondó, kreatív művész és drága barát. Mosolyát, nevetését és szenvedélyes életigenlését senki sem feledi, akinek az életére hatással volt."

Hirdetés

A norvég felmenőkkel rendelkező David Soul az 1960-as években kezdte pályafutását, színdarabokban szerepelt, mielőtt a televíziózás felé fordult volna. Először a Flipperben láthatták a nézők, de felbukkant a Star Trekben és a Here Come the Brides című westernsorozatban, a San Francisco utcáinban, valamint a Jeannie, a háziszellemben is.

Számos vendég- és epizódszerep után aztán a Starsky és Hutch hozta meg számára az áttörést, amelyben a Paul Michael Glaser alakította David Michael Starsky oldalán üldözte a bűnt négy évadon és 93 epizódon keresztül 1975-től 1979-ig.

Ezt követően még sokáig aktív maradt, csak 2014-ben vonult vissza. Az utolsó szerepe egy National Express reklám volt, amiben a színjátszást összeköthette másik szenvedélyével, az énekléssel. Soul ugyanis 1976 és 1997 között öt stúdióalbumot adott ki, de emellett számos válogatáslemezt is készített.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)