Hirdetés

Elhunyt Andresz Kati, sokak kedvenc szinkronhangja

|

Mások mellett Goldie Hawn, Susan Sarandon és Diane Keaton is az ő hangján szólalt meg.

Hirdetés

68 éves korában elhunyt Andresz Kati színész, szinkronszínész - adta hírül közösségi oldalán a Szinkronjunkie blog. Jellegzetes hangját számos filmben és sorozatban hallhattuk, pályafutása során olyan sztárokat szinkronizált, mint Anjelica Huston, Cher, Diane Keaton, Goldie Hawn, Kathleen Turner, Liza Minelli és Susan Sarandon, de a Rendőr Akadémia filmek Debbie Callahanjének (Leslie Easterbrook) is ő kölcsönözte a hangját, miként Molly Weasley-nek (Julie Walters) a Harry Potter szériában.

Andresz Kati 1955-ben született Budapesten, 1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, és még abban az évben csatlakozott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatához. 1981 és 1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, majd 1984-től 1986-ig a győri Kisfaludy Színház színésze volt. 1986-ban innen került Szolnokra, ahol két évig a Szigligeti Színházban játszott, mielőtt, 1987-ben a Jurta Színház alkalmazta volna. 1988 óta szabadfoglalkozásúként dolgozott.

Hirdetés

Bár elsősorban szinkronszínészként (több mint 1650 szinkronmunkát jegyez), valamint színpadi szerepeinek köszönhetően vált ismertté, Andresz Kati számos alkalommal kamera elé is állt. Játszott a Lindában, a Szomszédokban, a Hurokban és az István, a királyban is. 2021-ben visszavonult, utolsó munkája a fekete komédiába oltott bűnügyi thriller, A meztelen egyediség volt ugyanabban az évben.

Nyugodjék békében.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)