Hirdetés

A Jégvarázs slágere miatt perlik a Disney-t

|

Egy zenész azt állítja, jó néhány évvel ezelőtti dalát másolta le a Disney a Jégvarázs egy ideig mindenhonnan folyó dalának megalkotásakor.

Hirdetés

Az is kiválóan példázza a Disney jelenlegi anyagi helyzetét, hogy még azt is hajlandóak megkockáztatni, hogy a filmjeiket és a sorozataikat leveszik a Netflixről, hogy saját streamelő szolgáltatást indítsanak. Ennek fényében elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy valaki beperelje őket, egy chilei születésű zenész mégis erre vállalkozott.

Hirdetés

Jaime Ciero azt állítja, a Jégvarázs elképesztő népszerűségre szert tévő dala, a Let It Go alapját az ő 2008-as szerzeménye, a Volar című dal adta. Ezért nem csak a Disney-t, hanem a dal szerzőit és előadóit is perbe fogta, amitől azt reméli, részesedést kap a dal által termelt csillagászati bevételekből. Szerinte egyébként a dal szerkezete, dallamai és hangkombinációi mellett még a szöveg kapcsán is tőle merítettek a Let It Go szerzői. Hogy mennyiben van igaza, azt ti is meghallgathatjátok.

Mit gondoltok, van bármi esélye?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)