Hirdetés

Már nézhető a Queen-mozifilm teljes előzetese

|

Tegnap még csak egy teaserrel hergelték a kedélyeket, ma pedig kikerült a másfél perces trailer is. Minden előzetes félelem ellenére profi munkának tűnik.

Hirdetés

Queen-rajongásom mértékét talán semmilyen más tulajdonságom nem szárnyalja túl, épp ezért már az első ötlet megszellőztetésétől kezdve egyszerre vártam térdremegve a Freddie Mercury és a Queen történetét feldolgozó filmet, és közben nagyon fáztam az egésztől. A készítés közben is történt mindenféle, ami miatt inkább az aggodalmam erősödött, de a ma kikerült előzetes alapján még az is lehet, hogy tényleg jól sikerül az adaptáció.

Hirdetés

A Queen még ma is aktív két eredeti tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos már évek óta rebesgetik, hogy dolgoznak a filmen, de jó ideig csak a találgatások mentek arról, mire lehet számítani és úgy egyáltalán, mikorra várható a kész alkotás, ha egyáltalán tényleg elkészül egyszer. Egy ideig a Borat szerepéről híres Sacha Baron Cohen is esélyes volt a főszerepre (és lássuk be, aki egy kicsit túllát a színész leghíresebb szerepein, akár tényleg el is tudta volna képzelni őt Freddie Mercuryként), de egy idő után kiugrott a dologból, és megint csend lett a projekt körül. Aztán tavaly beindult a gépezet, amikor hivatalos lett a Bohemian Rhapsody cím, valamint leigazolták a Superman visszetér és az X-Men rendezőjét, Bryan Singert, csak hogy aztán ki is vágják hamarosan, amiért elég csúnyán leszerepelt a #metoo zaklatási botránnyal kapcsolatban.

És amikor már mindenki temetni kezdte a filmet, jött egyrészt Rami Malek, a Mr. Robot sorozatban nagyot alakító színész, akit bejelentettek Freddie szerepére, a rendezést pedig Dexter Fletcher vette át (Eddie a sas, Sunshine on Leith). Brian May és Roger Taylor a jelek szerint korukat meghazudtoló erővel vetette bele magát a munkába, és produceri minőségük mellett közeli tanácsadóként segítik a minél pontosabb visszaemlékezést. Most pedig mindenki megnézheti magának másfél perc erejéig, mire számíthat a filmtől, íme a trailer:

A látottak alapján úgy tűnik, tényleg összekapták magukat a készítők: bár Malek arca nem egy az egyben Freddie-é (hisz mindketten nagyon karakteres fizimiskával rendelkeznek), a színész láthatóan profin és odaadással vette le az énekes minden apró manírját, a díszletek autentikusak, és remélhetőleg a zenélés imitálásával sem lesz gond, mint annyi más filmben, ahol színészek próbálnak zenészként elvergődni a kamerák előtt.

Jó jel, hogy bár nem tervezik korhatárosra az alkotást, már az előzetesben is látható, hogy nem kendőzik el Freddie szexuális beállítottságát és életének (legalábbis egy részének) botrányos pillanatait, de láthatóak majd olyan jelenetek is, ahol a megbonthatatlannak tűnő Queen színfalak mögötti belső feszültségei is előbukkannak. Szóval egye fene, várom a Bohemian Rhapsody bemutatóját, amely a jelenlegi információk szerint november elsjén lesz.

(És ha már ott tartunk, hogy Queen, és múltidézés, meg BZ, gyertek el most vasárnap, azaz május 20-án a budapesti S8 Underground klubba a Kerepesi út 26-ba, ahol este 8-kor az Unplugged Pressure nevű akusztikus Queen tribute duónkkal játszunk el két órányi dalt, benne egy csomó különlegességgel!)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)