Hirdetés

Az MCU történetének leggyengébb nyitását hozta össze a Marvelek

|

Legalábbis elsődleges piacán, vagyis az Egyesült Államokban, ugyanakkor nemzetközi viszonylatban is leszerepelt az új Marvel film.

Hirdetés

Nemcsak ahhoz kellene csoda, hogy beleszólhasson a héten debütált, rettenetesen bénán hangzó magyar címet kapott Marvelek a 2023-as esztendő legtöbbet kaszáló mozifilmjeinek versenyébe, de a dolgok jelen állása szerint ahhoz is, hogy a forgatás költségeit visszahozza, a marketinggel kapcsolatos kiadásokról nem is szólva. Úgy tűnik tehát, hogy folytatódik a Marvel moziverzumának negyedik fázisában megkezdődött, és az ötödik fázisra is átörökített mélyrepülése, aminek lehangoló sormintáját csak ritkán töri meg egy-egy jobban sikerült alkotás, mint A galaxis őrzői 3. rész, vagy a Loki 2. évada.

Leginkább azért főhet most a Disney és a Marvel Studios feje, mert a Marvel Kapitány, Miss Marvel és Monica Rambeau karaktereire épített Marvelek nem csupán az Egyesült Államokban és Kanadában múlta alul az egyébként sem túl magas elvárásokat, de a tengerentúlon is erőtlenül teljesített, pedig egy esetleges jó szereplés a nemzetközi piacokon részben vagy akár egészben ellensúlyozhatta volna az otthoni bevételkiesést.

Hirdetés

Hiába próbálta tehát a Marvel stratégiát váltva az utolsó, nosztalgikusra hangszerelt előzetesben úgy keretezni a Marveleket, mintha az kiemelten fontos építőkockája lenne a filmes univerzumnak, nem tódultak a nézők a mozikba. Ennek következtében a megközelítőleg 270 millió dollárból forgatott film mindössze 110,3 milliót kapart össze az első és legfontosabb hétvégén. Ebből 47 milliót tesz ki az észak-amerikai piac bevétele és 63,3-at a világ többi része.

Ez azt jelenti, hogy az MCU 33. mozifilmje nyitott a leggyengébben Észak-Amerikában azóta, hogy a Marvel még 2008-ban a Vasemberrel belevágott az univerzumépítésbe. Ezt a negatív rekordot tehát elvette A hihetetlen Hulktól (55,4 milliós kezdés), a globálisat viszont nem sikerült, azt továbbra is az Edward Norton főszereplésével készült film tartja körülbelül 87 millió dollárral. Ellenben még megdönthet egy kínos negatív csúcsot, amennyiben úgy fejezi be mozis pályafutását, hogy az összbevétele meg a 264,8 millió dollárt, eddig jutott ugyanis anno Hulk egyetlen önálló MCU-s filmje.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)