Hirdetés

Az Apple TV+ a világ legismertebb cyberpunk regénye alapján készít sorozatot

|

Élőszereplős adaptációt kap a cyberpunk műfaj egyik alapkövének számító Neurománc William Gibsontól.

Hirdetés

Rendesen rácsúszott a sci-fire az Apple saját streamingplatformja, az Apple TV+, amelynek kínálatában olyan, a zsánerbe illeszkedő alkotásokat találnak az előfizetők, mint a For All Mankind, az Alapítvány, az Invázió, a Különválás, A siló és a Constellation. Erre az impozáns listára iratkozott most fel a Neurománc is, amelynek alapját William Gibson 1984-ben kiadott, azonos című regénye képezi.

A Sprawl-trilógia első kötetének cselekménye Henry Dorsett Case, egy levitézlett hacker körül forog, aki abban a reményben, hogy ismét képessé válik csatlakozni mátrixhoz, azaz a kibertérhez, elvállal egy kockázatos melót. Nem telik el azonban sok idő, és összeesküvések sűrű hálójában találja magát, amiben csak ideiglenes társára, egy Molly Millions nevű, beültetésekkel felturbózott zsoldosra számíthat.

Hirdetés

Először 2022 magasságában kaptak szárnyra a pletykák, melyek szerint az Apple TV+ Gibson regényének adaptálására készül. Ekkor még Miles Tellert (Top Gun: Maverick) boronálták össze Case szerepével, miközben Graham Rolandet (Lost, Jack Ryan) nevezték meg a sorozat írójaként, producereként, valamint showrunnereként.

Kevéssel ezelőtt kiderült, hogy az Apple TV+ szándékai nagyon is komolyak, már zöld utat kapott a 10 epizódosra tervezett produkció, amelynek valóban Roland lesz a showrunnere, míg a pilot epizódot JD Dillard (Utópia) rendezi majd. Ők ketten együtt executive produceri minőségben is kiveszik a részüket a sorozat megvalósításából, Teller esetleges részvételéről viszont nem ejtett szót a hivatalos közlemény.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)