Hirdetés

A WandaVision bizonyos részeit tényleg élő közönség előtt forgatták

|

A sorozattal a készítők végigjárják a televíziózás történetét egészen az '50-es évektől kezdve, ehhez pedig szükség volt a korabeli sitcomok elengedhetetlen elemére: a stúdióközönségre.

Hirdetés

Az idei év kifejezetten lesújtó filmes és sorozatos termésének egyik pozitív meglepetése lehet a WandaVision, melyet a koronavírus miatti halasztásokkal szembemenve, inkább előre hoztak, így már idén decemberben debütálhat. Mivel a Wanda Maximoffra és Vízióra fókuszáló sorozat már első látásra sem a hagyományos szuperhőstörténet lesz, így forgatásain is rendhagyó megoldásokat használtak.

A WandaVision vezető írója, Jeff Schaefer elmondta, hogy a sorozat részben egy szerelmeslevél az amerikai televíziózáshoz, melynek során az ötvenes évektől kezdve végigveszik a szituációs komédiák legfontosabb korszakait. Tudjátok, ez az a zsáner, melyben általában 20 perces részeken keresztül követhetjük egy család, vagy baráti társaság szórakoztató történetét (ilyen volt például a Rém rendes család és a Jóbarátok). 

Hirdetés

Egy másik műfaji sajátossága volt egy időben ezeknek a sorozatoknak az a bizonyos "alánevetés" melyet eleinte az élő közönség előtt felvett epizódok eredményeztek. Az alkotók úgy döntöttek, hogy hitelesen szeretnék megidézni ezt a korszakot, így bizonyos részeket valóban közönség előtt vettek fel. Elisabeth Olsen számára ráadásul extra érzelmi töltettel rendelkeztek ezek a forgatások:

"Teljes őrület volt. Volt valami elképesztő meta a dologban, ami rezonált a saját életemmel, hiszen gyerekkoromban gyakran megfordultam ilyen forgatáson, lévén a nővéreim ott dolgoztak [az Olsen-ikrek nyolc évadon keresztül szerepeltek a Bír-lak című sitcomban]."

A Víziót játszó Paul Bettany azt is elmondta, hogy nagyon szívesen folytatták volna a forgatásokat, miután az élő közönség varázsa magával ragadta őket.

Az első előzetes alapján nagyon szürreális lesz a WandaVision, amit nagyon várunk, hiszen ideje volt már egy kis vérfrissítésnek az MCU-n belül. Noha pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de ha minden jól megy, akkor még idén decemberben elkezdhetjük pörgetni a sorozat részeit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)