Hirdetés

A történelem harmadik legerősebb rajtját produkálta a Pókember: Nincs hazaút

|

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Tom Holland-féle trilógia záróakkordja.

Hirdetés

Nemrég végre befutott a mozikba a Marvel 2021-es szezonjának talán legjobban várt felvonása, a Pókember: Nincs hazaút, amely a nosztalgia húrjait pengetve fűzte tovább a Tom Holland-féle falmászó történetét.  

Már Csirke kritikáját olvasva is egyértelmű, hogy Jon Watts harmadik rendezése tökéletesen kiszolgálja a rajongói igényeket, ezt támasztja alá a Rotten Tomatoes 99%-os felhasználói értékelése is, de még ennél is fontosabb hogy miként teljesített a film a pénztáraknál. Ami azt illeti, több, mint kiválóan, ez lett ugyanis a történelem harmadik legerősebben nyitó mozija a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború után.

Hirdetés

A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a Marvel/Sony-éra leggrandiózusabb pókkalandja világszerte 587 millió dolláros bevételt csinált a pályafutásának első hétvégéjén (csak az USA-ban egyébként 273 milliót termelt), amivel jó esélye van rá, hogy idővel belépjen az 1 milliárd dollár feletti klubba is. Tom Rothman, a Sony mozgóképekért felelős divíziójának elnöke kommentárjában a klasszikus mozis premierekben, a tehetségben és a hatékony marketingben rejlő erőt méltatta a kiváló eredmény kapcsán. Ezzel együtt a Nincs hazaút lett a Sony valaha volt legjobban nyitó filmje.

A hazai adatok is beszédesek: itthon a nyitóhétvégén összesen 189 ezer néző ült be Peter Parker legújabb kalandjára, ezzel a Pókember: Nincs hazaút lett az idei év messze legnézettebb filmje Magyarországon, továbbá bekerült a hazai nyitóhétvégék örök ranglistájának élvonalába is, egészen pontosan a top 5-be.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Marvel szempontjából azért is fontos győzelem a Nincs hazaút sikere, mert a James Bond: Nincs idő meghalnin (773 millió dolláros összbevétel) és az F9-en (726 millió dolláros összbevétel) kívül az elmúlt két év összes hollywoodi produkcióját lepipálta az MCU legújabb felvonása. Az persze tény, hogy a koronavírus miatt ez nem akkora szó, mint néhány éve lett volna, a siker viszont egyértelműen jelzi, hogy nem érdemes még temetni a hagyományos mozikat a streaming platformokkal dúló háborúban.

Nemrég egyébként rangsorba rendeztük az eddigi Pókember-filmeket, olvasd el, és írd meg, hogy egyetértesz-e velünk!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)