Hirdetés

A South Park következő különkiadása a streaming-háborút dolgozza fel, megvan a bemutató időpontja is

|

Míg korábban a konzolok miatt csaptak magasra az indulatok South Parkban, most a streaming platformok okoznak galibát.

Hirdetés

A ViacomCBS-szel kötött megállapodás keretében Trey Parker és Matt Stone párosa nem kevesebb, mint 14 exkluzív South Park különkiadás elkészítését vállalta, amelyek a Paramount+ katalógusát hivatottak gyarapítani. Mindez részét képezte annak az átfogó szerződésnek, amely keretében mintegy 900 millió dollárért 2027-ig még biztosan a Comedy Centralon marad a South Park.

Az említett különkiadások közül az elsőt már 2021-ben megkaptuk South Park: Post Covid címmel, amelyet nem sokkal később az időutazással megbolondított South Park: Post Covid: The Return of Covid követett. Azt pedig már eddig is tudtuk, hogy idén két újabb különkiadásra számíthatunk, ám a témájukat mindeddig hét lakat alatt őrzött titokként kezelték az alkotók.

Hirdetés

Most viszont nemcsak hogy lerántották a leplet az egyikről, hanem még a premier időpontját is nyilvánosságra hozták. Június 1-jén debütál a South Park: The Streaming Wars, amelynek egyfelől a gyengélkedő Netflix és a nyakában lihegő Disney+ párharca kölcsönöz aktualitást. Másrészt viszont valamelyest pikánsnak is mondható a témaválasztás, mivel a Paramount+ kizárólagos vendégszeretetét élvező különkiadásokkal ellentétben az alapjáraton Paramount Global által birtokolt Comedy Centralra gyártott South Park korábbi évadai a rivális HBO Maxon leltek otthonra.

A South Park: The Streaming Wars és a későbbi különkiadások hosszát illetően jó fogódzónak tűnnek az alkotópáros idevágó nyilatkozatai. Trey Parker arra emlékeztetett, hogy a Viacom lényegében úgy harangozta be ezeket a speciális epizódokat, mintha mozifilmek lennének.

"Egyszerűen filmként hivatkoztak rájuk. Azt mondták, hogy 7 év alatt 14 filmet szállítunk nekik. A magam részéről ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy 52 éves vagyok, és összesen 3 mozifilmet csináltam az életemben. Lehet számolgatni."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az esetleges téves következtetések levonását megelőzendő Parker még egyértelművé tette, hogy ha nem is érnek majd játékidő tekintetében a mozikba küldött alkotások nyomába, mindenképpen jóval hosszabb lesz mindegyik különkiadás egy átlagos epizódnál.

"Igyekszünk minden mástól különbözővé tenni azt, ami a Paramount+-ra kerül. Egyórás, tévére gyártott filmek formátumában gondolkodunk. Évente kettőt csinálunk, hosszúak lesznek, de nem mozis mérce szerint."



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)