Hirdetés

A Disney páros lábbal állt bele a Fekete Özvegy miatt pereskedő Scarlett Johanssonba

|

Kezd elég durván elfajulni Scarlett Johansson és a Disney viszonya, miután a színésznő pert indított a Fekete Özvegy MCU-film párhuzamos forgalmazása miatt.

Hirdetés

Senki sem gondolta volna, hogy ilyen csúnya lesz Scarlett Johansson és a Disney elválása, hiszen a színésznő a 2010-es Vasember 2 óta számos Marvel mozifilmben szerepelt, nemrég pedig megkapta saját búcsúfilmjét, a Fekete Özvegyet. Pontosan ezért, vagyis a Black Widow mozi hibrid forgalmazásáért indította el most Johansson a pert, amiről tegnap számoltunk be nektek.

A filmet ugyanis a Disney párhuzamosan küldte mozikba és tette elérhetővé a Dinsey+ streamingplatform Premier Access opcióján keresztül (magyarul a sima előfizetői díjon túl extra költség befizetése után otthon, a nappaliban is nézhető a Fekete Özvegy, már persze, ha az Egyesült Államokban élünk). 

Johansson keresetében arra hivatkozott, hogy bevételének egy részét a Fekete Özvegy mozis teljesítményének függvényében kapná meg, a film pedig bemutatójának második hetében a földbe állt, a mozisok véleménye szerint épp a Dinsey+ miatt.

Hirdetés

Nem kellett sokáig várni a friss per kapcsán a Disney válaszára sem, a stúdió szóvivője pedig meglehetősen kemény hangot ütött meg, kevés kellett volna ahhoz, hogy konkrétan kapzsinak nevezzék a színésznőt, de azt azért nem hagyták ki, hogy érzéketlennek állítsák őt be. Egészen pontosan úgy fogalmazott a Disney illetékese, hogy maga a per szóra sem érdemes, az viszont végtelenül elkeserítő, hogy Johansson mennyire nincs tekintettel a koronavírusjárvány globális hatásaira.

Álláspontjuk szerint a Disney teljes mértékben eleget tett a szerződésekben foglaltaknak, a Disney+-os bemutató pedig egyébként is megnövelte a színésznő bevételi esélyeit, konkrétan azt, hogy többet is kapjon majd annál a 20 millió dollárnál, amit már kifizettek neki.

Világos, hogy nem véletlenül konkretizálták az összeget, ezzel is azt próbálták nyomatékosítani, hogy így is "sokat" fizettek már, és valószínűsíthető, hogy a közvélemény egy része számára is a "kapzsi Johansson" narratívát fogja erősíteni ez a szám.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Disney tehát első körben villámgyorsan a koronavírusra fogta az egész helyzetet, majd arra utaltak, hogy Johansson a Disney+-os bevételek után is részesülni fog valamiféle kifizetésben, tehát felesleges az egész hacacáré.

Nyilván nem látunk bele a szerződésekbe, így nem tudjuk pontosan, miben állapodott meg a színésznő és a stúdió, és ténylegesen mekkora kár érte Johanssont azért, mert nem csak mozikban mutatták be a Fekete Özvegyet. Ennek eldöntése a bíróság feladata lesz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)