Hirdetés

A DC megölte a Suicide Squad egyik legismertebb tagját

|

A DC Comics Deadshot kiiktatása mellett döntött, persze azt azért tudni lehet, hogy a képregények világában egyetlen karakter halála sem szokott végleges lenni.

Hirdetés

Ha nem számítjuk a második világháborús korszakot, és képregényes ezüstkorban, egészen konkrétan a The Brave and the Bold 25 számában bemutatott négytagú formációt, akkor Floyd Lawton, avagy Deadshot a Suicide Squad képregényekben ott volt az első nyolc csapattag között, már az 1987-ben indult önálló Suicide Squad széria első füzetében találkozhattunk vele.

A mai napig ő az egyik legismertebb tagja az antihősök kompániájának, nem véletlen, hogy a 2016-os mozifilmben is láthattuk (ott ugyebár Will Smith bújt a karakter bőrébe), és a 2022-ben érkező Suicide Squad: Kill The Justice League videojátékban is találkozhattunk majd vele. A DC Comics pedig most épp őt tette el láb alól. 

Hirdetés

A DC Comics és Tom Taylor író egy ideje már pedzegetik, hogy Deadshot szomorú véget fog érni, erre pedig sor is került az aktuálisan futó, 2019-ben elstartolt Suicide Squad képregénysorozat kilencedik számában. Floyd Lawton halála várható volt, hiszen már a lapszám borítóképe is erre utalt, de keményvonalas rajongói talán még bíztak abban, hogy a füzet végén csak megússza valahogy a dolgot kedvenc karakterük. Nos, nem így történt.

A szóban forgó képregény története szerint a Fekete Maszk nevű gazfickó Supermannek álcázta magát, Deadshot viszont rájött a trükkre. Egészen pontosan az történt, hogy Floyd odaadott egy magazint Supermannak, majd megkérte őt, hogy írja alá lányának. Superman (igazából ugyebár Fekete Maszk) eleget is tett ennek a kérésnek, a dedikálást viszont egészen konkrétan Zoénak címezte, noha Deadshot sosem árulta el neki lánya nevét. 

Fekete Maszk lebukott, a gonosztevő viszont nem is teketóriázott sokáig: előbb mellkason, majd egyenesen fejbe lőtte Floyd Lawtont, aki az utolsó oldalon golyóval a koponyájában zuhant ki egy toronyház ablakán.

A most futó történetszál még két lapszámot kap a Suicide Squad szériában, ezek értelemszerűen a Deadshot halála által kiváltott eseményekkel foglalkoznak majd. Tom Taylor azonban elmondta, a maxiszéria lezárása után is vannak tervei még a kiadónak a csapattal, így biztosan találkozhatunk velük a jövőben is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)