Hirdetés

49 évesen, súlyos betegségben elhunyt a Jericho és a Star Trek: Discovery színésze

|

Az ALS-sel diagnosztizált Kenneth Mitchellt felesége és két gyermeke gyászolja.

Hirdetés

Hosszas betegeskedés után szombaton elhunyt Kenneth Mitchell kanadai színész, akit a legtöbben a Jericho című posztapokaliptikus sorzat egyik főszerepkőjeként ismerhetnek, de gyakori vendége volt a Star Trek: Discoverynek is, amiben több különböző karaktert alakított. Mitchell 2020-ban hozta nyilvánosságra, hogy ALS-ben, azaz amiotrófiás laterálszklerózisban diagnosztizálták két évvel korábban. Ez a rendkívül ritka betegség (100 000 emberből 5-öt érint) a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek pusztulását okozza, ami pedig a mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős akaratlagos izmok fokozatos elgyengülésével, majd elsorvadásával jár. Nem létezik gyógymód, és okát sem ismerik, az orvostudomány jelenleg csak annyit tehet, hogy a megfelelő kezelésekkel igyekszik az életminőséget javítani és az élettartamot meghosszabbítani.

Bár van, aki évtizedek óta együtt él az ALS-sel, a többségnek ennél kevesebb jut, a középérték mindössze három és fél év, amit Mitchellnek kettővel sikerült túlszárnyalnia.

"Öt és fél éven át nézett Ken szembe az ALS okozta szörnyű kihívásokkal, és a rá jellemző elszántsággal és kecsességgel emelkedett fölébük, hogy minden pillanatban teljes és örömteli életet éljen. Azok az elvek vezérelték, hogy minden nap ajándék, és hogy sosem járunk egyedül."

- áll az Instagramján megjelent közleményben.

Hirdetés

Noha pályafutása során játszott Kurt Russell (Csoda a jégen) és Al Pacino (Beavatás) oldalán, valamint felbukkant a Marvel Kapitányban Carol Danvers apjaként, elsősorban tévés színészként ismert. A legfontosabb szerepét a 2006 és 2008 között futott Jerichóban kapta, amelyben nukleáris támadás éri az Egyesült Államokat, a nézők pedig egy kisváros közösségének a szemüvegén keresztül élhetik át annak következményeit.

Találkozhattunk még vele a Szellemekkel suttogóban, a The Astronaut Wives Clubban, a Kapcsolatban, a Nancy Drew-ban, valamint különböző Star Trek produkciókban. A Discoveryben több karaktert is megformált, az alkotók pedig folyamatosan igazodtak a mindenkori állapotához, így amikor kerekesszékbe kényszerült, akkor egy lebénult tudóst alakított.

Mitchell 2006-ban vette feleségül Susan May Pratt amerikai színésznőt (10 dolog, amit utálok benned), két gyermekük született.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)