Hirdetés

2023 legjobb Netflix sorozatai - ezeket az évadokat érdemes lepörgetned

|

Játékadaptáció, élőszereplős anime, horror és doksi egy akciósztárról - sokszínű válogatást raktunk nektek össze a Netflix idei sorozataiból szemezgetve.

Hirdetés

Koponya-sziget

A Universal Pictures szörnyuniverzuma komoly lendületet vett a 2021-es Godzilla Kong ellen után: a Godzilla x Kong: The New Empire névre keresztelt folytatás mellett berendeltek egy élőszereplős sorozatot az Apple TV+-ra (a Monarch: A szörnyek hagyatékát) és készült egy animációs darab is a Netflixre, ez utóbbi lett a Koponya-sziget, amely nem összetévesztendő az élőszereplős Kong: Koponya-sziget című filmmel. A nyolcrészes show a Jurassic World: Krétakori tábor formuláját követi, ezáltal a különféle lények mellett komoly szerepet kapnak benne az emberi karakterek, az idegen hely felfedezése és a túlélés is - Kong persze ezúttal is lopja a show-t. A Koponya-sziget fél óránál is rövidebb epizódjai gyorsan csúsznak, és olyan óriásszörnyeket vonultat fel, amiket a filmekben sem láthattunk, szóval elég izgalmas ahhoz, hogy gyorsan ledaráljuk.

Laserhawk Kapitány (Captain Laserhawk)

A Far Cry 3 önálló kiegészítőjét, a 2013-as Blood Dragont a '80-as évek VHS korszaka ihlette, ez a játék meg Adi Shankar (Castlevania, Dredd) animációs szériáját, a Laserhawk Kapitányt inspirálta, amely egy alternatív 1992-ben játszódik. Ebben az Egyesült Államok összeomlott, és egy Éden nevű vállalat veszi át az ország irányítását, egy fasiszta rémuralmat létrehozva. A veszélyes megbízatásokra szakosodott főhősünk, Dolph Laserhawk belecsöppen egy Öngyilkos osztagra hajazó felállásba, és összekerül a Ubisoft különböző videojátékaiból ismert karakterekkel, mint például Rayman, hogy egy cyberpunk stílusú akciókavalkád keretében szórakoztasson. A végeredmény legalább annyira kreatív és mókás lett, mint amennyire véres és erőszakos, a gamerek számára pedig rengeteg kikacsintást tartogat. A kliséket és cyberpunk toposzokat is bátran használó sorozat a hat rövid epizódjával egy intenzív élmény, amely képes elérni, hogy azonnal nézni akarjuk a folytatását.

One Piece

A Netflix rendre megpróbálkozik kultikus animék élőszereplős változataival, de a Cowboy Bebop vagy éppen a Death Note nem sültek el túl jól. Eiichiro Oda nagy sikerű műve, a One Piece adaptációja azonban az alkotó teljes kreatív felügyeletével valósult meg, és ez éreztette is a hatását: a rajongótábor és a Monkey D. Luffy kalandjait nem ismerő szélesebb közönség is egyaránt lelkesedni tudott a testét gumiszerűen megnyújtani tudó fiú történetéért, aki a kalózok királya akar lenni. Luffy különleges társakat is verbuvál maga mellé, akik hol harcolva, hol poénkodva, de elkísérik őt erre a veszélyekkel és különféle lényekkel teli útra. A One Piece felhőtlen kikapcsolódást nyújt mindenki számára: magával ragadó fantáziavilágában élvezet elmerülni, jól eltalált és szerethető szereplői gyorsan hozzánk nőnek, lendületes és szívvel teli cselekménye pedig visz magával. Várjuk a 2. évadot.

Szexoktatás (4. évad)

A Sex Education, avagy magyarul Szexoktatás meglehetősen nagy fába vágta a fejszéjét 2019-ben, amikor a kamaszok lelki világát kívánta boncolgatni, és mindezt úgy, hogy a lehető legdiverzifikáltabb iskolában igyekezett kivitelezni ezt. Erőfeszítései azonban sikert arattak, és gyorsan beverekedte magát a platform legkedveltebb tartalmai közé. Legnagyobb érdeme, hogy nyíltan, felvilágosultan és komolyan képes beszélni olyan tabutémákról, mint a különböző szexuális orientációk, a testpozitivitás, a verbális/testi abúzus, vagy a mentális jóllét fontossága. Otis, Eric, Maeve, Adam, Aimee és a többiek karakterein keresztül a fiatalok magukra ismerhettek és azonosulni is tudtak a szereplők problémáival, de a szülők és a tanárok szemszöge is megjelent. A negyedik évadra a készítők már mindent elmondtak, amit el szerettek volna, így egy méltó befejezés keretében elbúcsúzhattunk a szexsuli diákjaitól. Aki a kezdettől fogva követte az eseményeket, az valószínűleg már látta a finálét, aki viszont még el sem kezdte vagy félúton abbahagyta, az indítsa el és folytassa, ugyanis kevés alkotás beszél ilyen természetességgel önmagunk felfedezéséről és megkérdőjelezéséről, amely örök folyamat.

Testek (Bodies)

Valószínűleg a krimisorozatoknak van a legnagyobb, legelhivatottabb követőtábora. A CSI, a Gyilkos elmék, az NCIS, a Különleges ügyosztály, az Esküdt ellenségek és temérdek más műsor bizonyítja, hogy mekkorát tudnak menni a gyilkosságokra és azok kinyomozására épülő produkciók már évek, évtizedek óta. Persze mindig születnek próbálkozások arra, hogy valamivel megfűszerezzék a bevett elemeket, a Marco Kreuzpaintner (The Lazarus Project) és Haolu Wang (Doctor Who) rendezésében készült brit miniszéria, a 2014 ás 2015 futott Vertigo képregényből merítő Testek például azzal újít, hogy négy nyomozót, négy történelmi kort és egyetlen holtestet prezentál. Ellátogatunk az 1890-es, az 1941-es, a 2023-as és a 2053-as év Londonjába is, és miközben mindegyikben más arcát fedezzük fel a városnak, a rejtélyfaktor folyamatosan dolgoztatja az agyunkat. Talán nem ér fel a Netflix olyan gyöngyszemeihez, mint a Dark, de hogy a képernyő elé szegez, az esélyes.

Ezeket a sorozatokat szerettük volna ajánlani nektek a Netflix 2023-as felhozatalából. Van esetleg olyan, ami lemaradt a listáról, de mindenképpen felraknátok rá?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)