Hirdetés

Magyar fejlesztésű stratégiai játékot jelentett be a THQ Nordic

|

A S.W.I.N.E. és a Sudden Strike 4 alkotói állnak a The Valiant mögött.

Hirdetés

Hosszúra nyúlt várakozás után végre megtört a rádiócsend, és a nagyközönség is megismerheti a Kite Games soron következő játékát. A srácok maradtak a stratégiai játékok műfajánál, ám a The Valiant játékmenete nemcsak akciódúsabb egy átlagos RTS-nél, hanem szerepjátékos megoldásokban is gazdagabb. A projekt mögé a THQ Nordic állt be, az Embracer Group részét képező kiadónak van már tapasztalata magyar fejlesztőkkel, elég csak a szép sikert aratott Chicken Police - Paint it RED!-re gondolni a The Wild Gentlemen tolmácsolásában. Ez utóbbit az indie játékoknak fenntartott HandyGames márka alatt látta meg a napvilágot.

Hirdetés

A The Valiant egyjátékos kampányának Theoderich von Akenburg a főszereplője, aki élő megtestesítője a legnemesebb lovagi eszményeknek, nem úgy, mint egykori fegyvertársa, Ulrich. Utóbbi kész véres ösvényt vágni Európán keresztül a Szentföldig, hogy rá tegye a kezét egy titokzatos ereklyére. Theoderich egykor megfogadta, hogy soha többet nem ragad fegyvert, ám Ulrich gaztettei miatt nem marad más választása, mint a nyomába eredni, hiszen senki más nem tudná megfékezni. Útja során hűséges társak csatlakoznak házzá, de nem minden szembejövő érkezik békés szándékkal, ezért gyakrabban fogunk harcolni, mint társalogni.

Ahhoz a fajta játékmenethez, amit a fejlesztők a The Valiant számára megálmodtak, nem igazán passzol a bázisépítés (ki is marad), a küzdelem kisebb létszámú csapatok mozgatására korlátozódik, a küldetéseket pedig úgy tervezték meg, hogy mindegyik más kihívást nyújtson, valamint érezzük döntéseink súlyát a harcmezőn és azon kívül is. Erőink összetételétől hőseink fejlesztésén (fejenként 3-3 képességfáról csemegézhetünk) át a felszerelésükig mindenről magunk határozunk.

Ami a multiplayert illeti, kooperatív és kompetitív módokkal is készül a Kite Games. A Last Man Standing azt várja tőlünk, hogy három barátunkkal összefogva együtt dacoljunk a hullámokban rohamozó ellenséggel, valamint a sorait erősítő mini és teljes értékű bossokkal. Győzelem esetén a kiválasztott hősünk tapasztalatot gyűjt, szintet lép, úgy képességekre tesz szert, és persze a statisztikái is javulnak, így legközelebb még hatékonyabb lesz. A PVP mód 1v1-es, valamint 2v2-es összecsapásokat tartogat számunkra, melyek során úgynevezett kontrollpontokat kell az ellenőrzésünk alá vonnunk, és így felépítenünk seregünket. A győztes ütközetek jutalmakén testreszabási lehetőségeink fognak bővülni.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A már említett hadjáratot 15, aprólékosan megtervezett küldetésből építi fel a Kite Games, a történet pedig átvezető videók, valamint narrációval kísért naplóbejegyzések formájában bontakozik ki előttünk. Természetesen lehet majd lépkedni a különböző nehézségi fokozatok között, ám az még nem derült ki, hogy tetszőlegesen megállíthatjuk-e az időt, míg átgondoljuk, milyen parancsot adjunk. Ez a funkció annak idején jelentősen megkönnyítette a Sudden Strike 4-gyel ismerkedő rutintalan játékosok dolgát.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik a The Valiant, még az évet sem nevezte meg a kiadó, ám úgy készüljetek, hogy PC-n (Steam, Epic Games Store, GOG.com), PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X|S-en is játszhatunk majd vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)