Hirdetés

Todd Howard tisztázta a Fallout sorozat és a Fallout: New Vegas kapcsolatát

|

Egyes rajongók szerint az Amazon Prime Video streamingplatformra készült Fallout sorozat miatt többé nem részei a kánonnak a Fallout: New Vegas eseményei.

Hirdetés

Talán még maguk az alkotók sem merték remélni, hogy az élőszereplős Fallout sorozat egyik napról a másikra az internet első számú szenzációjává válik. Túlnyomórészt lelkes kritikák láttak napvilágot a premier előtt és után, amely az Amazon Prime Video streamingplatformtól szokatlan módon nem korlátozódott pár epizódra, így aki akarta, egyben ledarálhatta a teljes évadot.

Hasonlóképpen pozitív volt a nézők reakciója is, függetlenül attól, hogy valakinek lövése sem volt a Fallout univerzum létezéséről, vagy képes lenne álmából felébresztve is hibátlanul felidézni a teljes idővonal legjelentéktelenebb tűnő eseményeit is akár. Nem mindenki volt azonban maradéktalanul elégedett Lucy, Maximus és Cooper kalandjával, mivel a sorozat látszólag zárójelbe tette az egyik legnagyobb becsben tartott, keményvonalas rajongói által a végsőkig védelmezett Fallout epizód, a Fallout: New Vegas eseményeit.

Innentől spoileresen folytatjuk, tehát csakis akkor olvass tovább, ha nem zavar az ilyesmi, vagy már láttad a sorozatot.

Hirdetés

A gondot az okozza, hogy az Amazon 2296-97-ben játszódó sorozata megmutatja a régió legnagyobb, már az atomháború után épült városának, Shady Sandsnek a romjait, később pedig dátumot (2277) is társít a bukásához, 2277-et, de - és ez fontos - a megsemmisüléséhez nem. Mégis úgy értelmezték egyesek, hogy ezzel a lépéssel a Bethesda visszamenőleg kitörölte az idővonalról a Fallout: New Vegas 2281-ben bekövetkezett eseményeit, mivel abban az amúgy nyilvánvalóan komoly nehézségekkel küzdő Új Kaliforniai Köztársaság (New California Republic - NCR) katonái egy szót sem ejtetek fővárosuk pusztulásáról, miközben Caesar Légiójával készültek megütközni a Hoover-gát és New Vegas birtoklásáért.

A látszólagos ellentmondást Todd Howard, a Bethesda producere oldotta fel, amikor a sorozatot felügyelő Jonathan Nolannel közösen adott interjút az amerikai IGN-nek. Bár korábban Emil Pagliarulo, a Fallout 3 és a Fallout 4 vezető tervezője és írója is elmondta, hogy a Fallout: New Vegas változatlanul része a kánonnak, a beszélgetés során Howard is megerősítette ezt. Mi több továbbá részletekkel szolgált, amelyek remélhetőleg segítenek abban, hogy végleg nyugvópontra érjen a vita.

Elmondása szerint Graham Wagner és Geneva Robertson-Dworet showrunnerek ötlete volt Shady Sands felrobbantása, ami őt is megdöbbentette figyelembe véve a franchise életében kezdettől, vagyis az első Fallout megjelenésétől fogva betöltött szerepét, aztán ahogy elkezdték átbeszélni a dolgot, közösen arra jutottak, hogy ez a történtet szempontjából rendkívül hatásos pillanat.

Howard állítása szerint kínosan ügyelnek az idővonalra, még ha itt-ott zavarosnak is tűnhet, ezért a további félreértések elkerülése végett kijelentette, hogy:

"...minden, ami megtörtént a korábbi játékokban, beleértve a New Vegast, megtörtént. Nagyon vigyázunk erre."

Az IGN újságírójának kérdésére egyértelművé tette, hogy Shady Sands 2077-es bukása nem egyenlő a megsemmisülésével, az atombomba csak a Fallout New Vegas lezárása után robbant. Magyarán az idővonal sértetlen, és a kánon miatt aggódó rajongók is megnyugodhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)