Hirdetés

Öngyilkos lett Byron “Reckful” Bernstein, az egyik legismertebb WoW játékos

|

Éveken keresztül volt a Blizzard MMO-jának legismertebb streamere, most ismerősei és játékosok milliói emlékeznek meg róla.

Hirdetés

Meghalt Byron "Reckful" Bernstein, a videojáték-streamek hőskorának egyik legismertebb alakja. A World of Warcraft közvetítéseivel ismertté vált Bernstein évek óta depresszióval küzdött, ezt ő maga is megerősítette korábban. Most véget vetett életének - mindössze 31 éves volt. Rengeteg WoW játékos, és úgy általánosságban sok streamer emlékezik meg most Reckfulról, aki az élő játékközvetítések egyik korai sztárjaként megannyi népszerű tartalomgyártót indított el a mostanra dollármilliókkal kikövezett úton.

Hirdetés

Noha Bernsteint 2014-ben kitiltották a WoW szervereiről, amiért felhasználói fiókját megosztotta másokkal, a mai napig az egyik legismertebb internetes személyiség volt, aki a Blizzard MMO-jával foglalkozott.

Volt barátnője, Blue és közeli barátja, Andy Milonakis is megerősítette, hogy a streamer hosszú évek óta depresszióval küzdött, aminek leküzdésében még a hozzá legközelebb állók sem tudtak segíteni - előbbi így írt a tragédiáról a Twitteren:

"Byron, bárcsak segíthettem volna rajtad. Mind ezt kívánjuk. Annyira sajnálom, hogy nem tudtam. Köszönöm, hogy az életem része voltál."

A World of Warcraft játékosok a hír hallatára több ezren kezdtek megemlékezésekbe, így rengetegen vándorolnak el a Stormwind Cathedralhoz, hogy leróják tiszteletüket, mások a Byron Burnside nevű NPC-t látogatják meg. 

A Twitch is nyilatkozott a témában; elmondták, hogy ez most a megemlékezés ideje és azé, hogy még több figyelem irányuljon a mentális egészség fontosságára - ezt Bernstein is gyakran hangoztatta, aki nyíltan beszélt bipoláris zavarairól és depressziójáról. 

Ha szeretnétek jobban megérteni a témát, olvassátok el szakértői cikkünket!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)