Hirdetés

Napi büntetés: a mosógépe zenélt, elvették a streamer bevételeit

|

A YouTube algoritmusa szerint szerzői jogot sértett, amikor valaki más dalát játszotta le az adásban.

Hirdetés

Az elmúlt években több botrány is kerekedett abból, amikor a YouTube látszólag teljesen jogtalanul kezdte büntetni a tartalomgyártókat. Volt, hogy a háttérben a nagy zenei kiadók izmozása állt, de gyakran előfordul az is, hogy a Content ID rendszer egyszerűen hibásan azonosít valamit, és emiatt kap valaki némítást, demonetizációt, vagy tiltást.

Egy norvég YouTuber, Albino épp a Fallout: New Vegast pörgeti a csatornáján, az egyik 6 órás videójára pedig azonnal lecsapott a YouTube rendszere, ami miatt megkapta az első strike-ját. Ezeket nagyon komolyan veszi a rendszer, és ha valakinek összejön három, annak azonnal, visszaállíthatatlanul törlik a csatornáját.

Hirdetés

A Content ID rendszer szerint egy Aduego nevű előadó Done című dala szólt az adásban, ezért csaptak oda.

Mint kiderült, ez a bizonyos Aduego felvette a mosógépének hangját (aminek az eredetije egyébként Franz Schubert 'A pisztráng' című dala), és feltöltötte a YouTube-ra 9 évvel ezelőtt. A videó alatti kommentek alapján úgy tűnik, hogy nem most először támad be tartalomgyártókat, akiknek a bevétele így hozzá kerül.

Albino persze kiverte a balhét a YouTube-nál, akik elmondták, hogy megkapták a fellebbezést, de ilyenkor a "jogtulajdonosnak" 30 napja van azt elfogadni. Ha pedig Aduego úgy dönt, hogy ebbe nem megy bele (és a YouTube nem orvosolja valahogy ezt a szituációt), a strike örökre ott marad Albino csatornáján, a reklámbevételeket bebukja, egy újbóli fellebbezéssel pedig kockáztatja, hogy esetleg törlik a csatornáját.

Azóta elvileg helyreállt a rend és Albino csatornája megmenekült, de kérdés, hogy a YouTube tud-e, vagy akar-e egyáltalán tenni az ilyen felhasználók ellen, hiszen valószínűleg sokan próbálkoznak hasonlóval.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)