Hirdetés

Napi büntetés: 757 ezer forintba kerül a Steam legdrágább játéka, de kevesebb mint 2 óra alatt a végére érsz

|

Bármilyen meglepő, nem elírás az indie fejlesztés árcéduláján szereplő horribilis összeg.

Hirdetés

Aki gamer, és választott platformja a PC, az nehezen tudja megkerülni a piacvezető Steamet, amennyiben játékot vásárolna. Vannak ugyan alternatívák, mint például az Epic Games Store, a GOG.com, a Windows Store és a nagyobb kiadók dedikált piacterei, ám egyik sem rendelkezik annyira átfogó kínálattal, mint a digitális terjesztésben úttörő szerepet játszó Valve elsőszámú bevételi forrása.

Emellett azért is kedvelik sokan a Steamet, mert gyakoriak a leárazások, és így jelentős összegeket spórolhatnak meg, ha türelmesen kivárnak ahelyett, hogy már első nap rohannának beszerezni a kiszemelt újdonságot. Nem minden játék ára esik azonban az idő múlásával, mint azt a máig népszerű Factorio példája is mutatja.

Hirdetés

De még a Wube Software inflációkövető alkotása is csak előre köszönhet a Steam legdrágább alkotásának, amely mindössze három napja, január 23-án vált elérhetővé nem kevesebb mint 1949 euróért. Ez forintra átszámolva megközelítőleg 757 ezres árcédulát jelent, de ha nemzeti valutánk holnap kevésbé fickósan ébred, akkor könnyen 760 ezer fölé is mehet a ceh.

A The Hidden and Unknown egy, a közönség horizontját pszichológiai és filozófiai kérdésekben tágítani hivatott sztori-központú szöveges játék, amit vélhetően senki sem fog megvenni, és igazából nem is szabadna senkinek, aki nem engedheti meg magának - nyilatkozta a Svájcban élő szlovák fejlesztő a PCGamesN munkatárásnak.

Elmondása szerint a The Hidden and Unknown története mélyen személyes, hiszen a sajátja, amit sci-fi elemekkel dobott fel, és arról szól, hogy ha nehéz helyzetbe kerülsz, akkor sem kell elkeseredned, mert dolgozhatsz azokkal az eszközökkel, amik a rendelkezésedre állnak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Azt, hogy miért épp ilyen hajmeresztő összegért kínálja az eredetileg könyvnek indult és néhány hónap alatt elkészült játékot, a ThePro becenevű fejlesztő azzal indokolta, hogy nem akarta 20 dollárért áruba bocsátani az életét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)