Hirdetés

Lopással vádolják a Resident Evil Village fejlesztőit

|

Egy rendező úgy gondolja, a Capcom lenyúlta az ötletét a játék egyik minibossának megalkotásakor.

Hirdetés

Az már a trailerek és a sorozat korábbi részei alapján is várható volt, hogy nem fogja vissza magát a Capcom, kvázi mindent megenged a kreatív tervezőknek, hogy változatos, rémisztő, és olykor megmosolyogtató szörnyetegeket alkothassanak. Persze a grafikusok is inspirálódnak valahonnan, nem lehet mindig kizárólag saját ötletek alapján alkotni. A Resident Evil Village ellenfeleinek egy része nem kimondottan egyedi, és vitatható, mennyire számít különlegesnek az egyik miniboss.

A folytatás egy kicsit spoileres lesz, úgyhogy csak saját felelősségre görgessetek tovább!

Hirdetés

A játék utolsó harmadában, Heisenberg gyárában találkozhatunk egy olyan ellenféllel, aki egy darabig kerget minket, majd egy hosszabb csatában kell vele megbirkóznunk. Ő (is) egy félresikerült kísérlet eredménye: egy félig ember, félig propeller szörnyeteg, akit szemből lehetetlen megsebezni, viszont súlyos károkat okoz, ha közel ér.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Richard Raaphorst 2013-ban adta ki Frankenstein's Army című filmjét, amiben saját szörnyetegei jelennek meg, köztük egy propellerfejű rémmel. Váltig állítja, hogy a Capcom tőle lopta az ötletet, és engedély nélkül használta fel a dizájnt a játékban.

Raaphorst nem egy különösen ismert vagy sikeres alkotó, viszont a Frankenstein's Armyt több kisebb díjátadón is jelölték, illetve a Sitges katalán nemzetközi filmfesztiválon nyert 2013-ban. Ugyanakkor ez nem egy annyira egyedi szörnydizájn, ami ne pattanhatna ki bárki fejéből egy lazább hangulatú meeting során, úgyhogy elhamarkodott dolog lehet plágiumot kiáltani. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)