Hirdetés

Lövöldözött egy mexikói diák az iskolában, megint egyből a videojátékokat okolták

|

Azt hinné az ember, hogy 2020-ban már nem a videojátékok démonizálása lesz a politikusok automatikus válasza egy ilyen tragédia láttán, de sajnos még mindig nem jutottunk el idáig.

Hirdetés

A CNN nemrég arról számolt be, hogy Mexikóban egy hatodikos diák az észak-mexikói Coahuila államban lelőtte tanárát, hat másik embert (öt tanulót és egy tanárt) megsebesített, majd végül saját magával is végzett. A szörnyű tragédia után megszólalt Miguel Angel Riquelme, az állam kormányzója is, akinek elég konkrét ötlete van arra, mi állhat a lövöldözés hátterében. 

Hirdetés

A kormányzó szerint ugyanis a lövöldöző diák teljesen a Natural Selection nevű videojáték hatása alá került, és minden bizonnyal azért gyilkolt az iskolában mert "megpróbálta leutánozni a játékot". Hiszen mi más is lehetne egy ilyen tragédia oka, mint az, hogy a 11 éves gyerek a híresen brutális Natural Selection valamelyik jelenetét próbálja a valóságban is eljátszani ugyebár. Esetleg nem hallottatok erről a játékról? A Natural Selection egy 2002-es Half-Life mod volt, amelyet az Unknown Worlds Entertainment fejlesztett. Ugyanők készítették el a második epizódot is, ami 2012-ben jelent meg. Mindkét részben keverednek az FPS és RTS játékelemek. És miért is jutott végül a kormányzó erre a következtetésre? Nos azért, mert a lövöldöző fiú egy Natural Selection pólót viselt. 

A beszámolók szerint a lövöldöző fiú kikéredzkedett a tanóráról a mosdóba, ahol hosszasan időzött, ezért tanára utána indult. Végül a diák már két fegyverrel a kezeiben hagyta el a mosdót és azonnal tüzet nyitott tanárára, majd saját magával is végzett. 

A videojátékok és az erőszakos magatartás összefüggéseit folyamatosan vizsgálják a kutatók, de eddig többségében azok a tanulmányok bizonyultak dominánsnak, amelyek szerint nem kapcsolhatóak össze egyértelmű okként és okozatként. A témában többször írtak már cikkeket a GameStar szakértői is, érdemes például ide kattintva elolvasnotok egy átfogó cikket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)