Hirdetés

Ilyen lenne egy Prince of Persia játék az Egri csillagok alapján

|

Halálos csapdákkal, varázslatokkal és időmanipulációval dobta fel a Palóc Videotéka csapata Gárdonyi Géza regényének történetét.

Hirdetés

Évek óta nagy rajongói vagyunk a Palóc Videotékának, amely olyan szórakoztató alkotásokkal örvendeztette meg a nézőket, mint a Mazsola és Tádé horror, a Mátrix paródia, a magyar Red Dead Redemption, a Maszkellenes Liga, az 1956-ba helyezett Call of Duty, az élőszereplős Need for Speed, valamint a Grand Theft Auto a koronavírus-járvány idején. Bár a csapat nem csak videojátékos vagy filmes vonalon mozog, legújabb alkotásukban mindkettő ötvöződik, és még az általános iskolai kötelező olvasmányok emlékét is sikerült a felszínre hozniuk.

A Prince of Persia: Stars of Eger egyszerre táplálkozik Gárdonyi Géza 1901-ben kiadott történelmi kalandregényéből, az abból 1968-ban forgatott, Várkonyi Zoltán rendezte filmből, valamint a Ubisoft Prince of Persia sorozatából. Az előbbiek adják a történeti hátteret (igaz, Eger vára helyett a Hollókő feletti dombon magasodó vár ugrott be), az utóbbinak pedig a halálos csapdákat, az akár a holtakat is feltámasztó varázslatokat, valamint az idő manipulálására használható tőrt köszönhetjük.

Hirdetés

A "kissé" átdolgozott történetben a gyűrűjét követelő Jumurdzsák bevette Eger várát, és foglyul ejtette Dobó István mellett Bornemissza Gergő szerelmét, Vicuskát is. Hogy kiszabadítsa őket, hősünknek át kell verekednie magát egy kisebb seregen, s bár ügyesen forgatja a kardot, bizonyosan fűbe harapna, ha nem lenne nála a Sárközitől kapott mágikus tőr, amit az idő homokjának porából kovácsoltak.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)