Hirdetés

Fortnite - beperelték egy újabb tesztelőt, aki idő előtt szivárogtatott a Chapter 2-ről

|

A vád szerint az idő előtt megszellőztetett információval elvette a jól felépített meglepetést, mely a Fortnite közösséget érte volna, ezzel jelentős károkat okozott a cég szellemi javaiban.

Hirdetés

Jó nagy kavarodást okozott, amikor a Fortnite egy fekete lyuk kíséretében megszűnt, majd hamvaiból főnixmadárként újra feltámadt, ezúttal már a Chapter 2-vel élesedve a szervereken. Az Epic Games főhajtást érdemel, hogy kreatív módon próbálja tálalni a frissítések miatti kényszerű szüneteket, és érthető ha nem boldogok, ha valaki megszegi a titoktartási szerződést, ezzel kissé megkavarva a gondosan felépített marketingkampányt. Az ilyen alkalmazottaknak bizony a kirúgáson kívül egy esetleges perrel is számolniuk kell.

Hirdetés

Pár hete már kaptunk egy hírt arról, hogy az egyik tesztelőnek az Epic ügyvédi gárdájával kell szembenéznie, amiért megszegte az NDA-t, most pedig újabb titoktartásra képtelen alkalmazott került bajba. Lucas Johnston kanadai tesztelő a vádirat szerint screenshotokat szivárogtatott ki a tesztelés időszakában, melynek következtében másnap azonnal hatállyal mondtak fel neki munkahelyén. Johnston azt beismerte, hogy valóban készített képernyőfotókat, és azokat el is küldte magának e-mailben, de azt határozottan tagadja, hogy köze lenne, azok netre kerüléséhez. 

Az Epic szerint tetteivel megfosztotta a Fortnite közösségét attól a meglepetéstől, melyet a Chapter 2 megjelenése jelentett volna nekik, ezzel pedig kárt okozott a cégnek, melyért cserébe nagyjából 26 millió forintnyi kártérítésre számít a cég. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)