Hirdetés

Elkaptak egy Pokémon GO hackeket gyártó csapatot, komoly bírságot fizethetnek

|

A csoport többszöri figyelmeztetés ellenére is folytatta tevékenységét, így súlyos per lett a vége.

Hirdetés

A Niantic még 2019-ben perelte be a Global++ nevű vállalatot, ami a  játékaik hackelt verzióit, illetve azokhoz használható programokat készített és értékesített.

A fejlesztők, mind az Ingresshez, mind a Pokémon GO-hoz, mind a Harry Potter: Wizards Unite-hoz árultak csalásokat, melyek segítségével a felhasználó betáplálhatott hamis GPS adatokat és bekapcsolhatott olyan, az eredeti kliensben nem létező funkciókat, mint az "auto-walk".

 

Hirdetés

A Niantic nem mindjárt pereskedéssel kezdte a dolgot: küldtek a cégnek több figyelmeztetést és utasították őket a tevékenységük leállítására. A felszólítások ellenére a vállalat tovább üzemeltette szolgáltatásait, így a Niantic végül perre ment. A játék fejlesztői szerint a Global több millió dollárt termelt az előfizetéses szolgáltatásaikból, melyekhez a Niantic kódját és szoftvereit használták fel.

Többszörös törvényszegés miatt a Globalnak nem maradt más választása, minthogy megegyezzen a stúdióval: 5 millió dollárnyi kártérítést fognak kifizetni, és természetesen leállítják minden Niantic játékkal kapcsolatos tevékenységüket. Drága buli volt figyelmen kívül hagyni azokat a figyelmeztetéseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)