Hirdetés

Bíróságra citálták a Valve alapítóját egy steames ügy miatt

|

Gabe Newell a Wolfire Games és a Valve közötti perben tanúskodott.

Hirdetés

A Wolfire Games először 2021 áprilisában nyújtott be keresetet a bíróságra, azt állítva, hogy a Steam monopóliumot hozott létre a PC-s iparágban, a rendkívül magas, 30%-os sarccal pedig, amit minden eladás után levesz, a kiadókat és a fogyasztókat is kizsigereli.

A Wolfire szerint ez nemcsak a független fejlesztők péngyügyi integritását teszi kockára, hanem kulcsfontosságú szerepe van abban is, hogy a Steam hogyan hat másokra. A per célja az, hogy megvédjék a játékosokat és a fejlesztőket, akiknek a Valve magatartása egyértelműen kárt okoz. 

Hirdetés

A GamesIndustry.biz beszámolója alapján Washington egyik kerületi bíróságától a Valve alapítója, Gabe Newell személyes jelenlétét követelte a Wolfire Games, arra hivatkozva, hogy Newell "egyedülállóan alkalmas arra, hogy a vállalat üzleti stratégiájának minden aspektusáról tanúskodjon", és hogy a tanúvallomása segítené a bíróságot a szavahihetőségének megítélésében.

Bár Newell a Covid miatt távolról szeretett volna bejelentkezni és tanúskodni, a bíróság úgy döntött, hogy a vezető nem kielégítő bizonyítékot mutatott be arra vonatkozóan, hogy őt különösen fenyegeti a súlyos betegség veszélye, és elrendelte, hogy Newell személyesen jelenjen meg vallomást tenni. A Valve atyjának kérése azonban nem talált teljesen süket fülekre, ugyanis utasították a jelenlévőket, hogy viseljenek maszkot, és Newellnek is csak akkor kell levennie, amikor válaszol a kérdésekre. 

A Wolfire Games keresetét egyébként 2021 novemberében egyszer már elutasították, egy amerikai bíró akkor azzal érvelt, hogy a panasz "nem fogalmazott meg elegendő tényt ahhoz, hogy hitelt érdemlően bizonyítsa az adott piacon alapuló trösztellenes kárt". Akkor a dokumentum arra a következtetésre jutott, hogy a Wolfire újabb panaszt nyújthat be a kiemelt problémákkal kapcsolatban, amit 2022 májusában meg is tett, ennek elbírálása zajlik jelenleg is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)