Hirdetés

Rendhagyó platformon hódít a legújabb Assassin's Creed történet, melyben egy vak orgyilkos a főhős

|

Az külföldi kritikák szerint az Assassin's Creed Gold hangoskönyvtől megkapjuk azokat a szórakoztató és komplex karaktereket, akiket régóta hiányolunk a játékokból.

Hirdetés

Az Assassin's Creed franchise olyan elemi erővel robbant be a köztudatba 2007-ben, hogy arra a játékvilágon kívül is felfigyeltek. A bérgyilkosok és templomosok között húzódó évezredes harc bemutatásával könyvek tucatjai, sőt egy nagy költségvetésű film is megpróbálkozott, azonban ezeket egyöntetűen visszautasították mind a rajongók, mind a kritikusok. Most olyan helyről kaptunk egy minőségi adaptációt, ahonnan nem számítottunk rá: a hangoskönyvek piacáról.

Hirdetés

Az Audible lénygében a hangoskönyvek Netflixszének is tekinthető, hiszen havi előfizetésért cserébe, egy hatalmas felhozatalból választhatjuk ki, hogy milyen audio bookokat szeretnénk fogyasztani. Most egy olyan exkluzív címmel is előállt a szolgáltatás, ami a játékosok figyelmére is számot tarthat: ez az Assassin's Creed Gold, egy nyolc részből álló dráma, mely kizárólag az Audible-ön érhető el. 

A történet a már megszokott alapokon nyugszik; főhősünk Kahn egy piti kis hamiskártyás, akinek ennek ellenére helyén van a szíve. Nem tud róla hogy ősei között ott van egy legendás aszaszin, Omar Khalid, akinek életébe az Animuson keresztül nyerhet bepillantást. A főszereplőt a Zsivány Egyesben is feltűnő Riz Ahmed alakítja hibátlanul, hozzá csatlakozik Anthony Head mint Sir Isaac Newton, kettejük párosa pedig az angol történelem egy fontos időszakának meghatározó szereplőivé válik.

A történet remek párhuzamot von a XVII-XVIII. századi társadalom és a jelenlegi között, akár a korabeli és jelenkori rasszizmusról van szó, ami a főszereplőket éri, akár a kriptovaluták veszélyeit nézzük, a korabeli angol gazdaság destabilizálódásának tükrében. 

De mégis hogyan lesz egy akciójátékból élvezhető hangoskönyv. A válasz a főszereplőben rejlik, ugyanis Omar Khalid egy vak bérgyilkos, így látását felerősödött egyéb érzékszerveivel helyettesíti, ez pedig máris egy zseniális húzás a Anthony Del Col részéről, hiszen a hallgató így a főhős bőrében érezheti magát. Erre jönnek rá a remekül megírt karakterek és dialógusok, és olyan újító elemek, mint hogy a jelenkori szereplők folyamatosan reflektálnak a múltbéli eseményekre. Erre még a játékokban sem igazán volt példa, de nem kizárt, hogy a jövőben megjelenhet ez a narratív elem is, hiszen remekül kiegészíti a történetet. 

Az Assassin's Creed Gold egyelőre csak angolul elérhető, de ha ez nem okoz számotokra gondot, akkor mindenképp érdemes meghallgatnotok, hiszen az Audible ingyenes próbaidőszakában könnyen lepörgethetitek a történetet.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)