Hirdetés

A Red Dead Redemptionből tananyag lett, a színészek is segítettek oktatni

|

Arthur Morgan és John Marston megformálója tette tiszteletét egy történelemórán, ahol a Red Dead Redemptiont használta a tanár az amerikai történelem elmeséléséhez.

Hirdetés

Tore Olsson, a University of Tennessee történelemoktatója a "Red Dead America" kurzus keretein belül tanította diákjait az 1899-es és 1911-es évek Amerikájáról. Az előadásokon a Red Dead Redemption játékokat használta oktátási eszközökként, amivel nyilván népszerűvé vált a diákok körében. Ez utóbbiban mondjuk az is biztosan segített, hogy a tavaszi szünet előtti utolsó előadásra meghívta az Arthur Morgant alakító Roger Clarkot, és a John Marstont megformáló Rob Wiethoffot.

A mit sem sejtő diákokhoz egyszer csak besétált a két színész, akik nagy örömmel vettek részt a téma feldolgozásában. Mindketten imádták a tényt, hogy a Rockstar játékait oktatásra használják.

"Látni azt, hogy a dolog, amihez a hangunkat adtuk, most akadémiai célokra van felhasználva egy igazi megtiszteltetés. Sosem hittük volna, hogy valaha ez lesz ebből a játékból."

Hirdetés

Olsson egyébként írt is egy könyvet Red Dead America címmel, ami szintén a Red Dead sorozaton keresztül tárgyalja a korszak történelmét. A legszebb az egészben, hogy a könyvből készült hangoskönyvet is Roger Clark olvassa fel.

Reméljük, hogy ha valaha befut a Red Dead Redemption 3, az is lesz majd annyira csodálatos, hogy tananyag válhasson belőle.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)