Hirdetés

A PUBG kiadója magánnyomozót állított rá egy adatbányászra

|

A PUBG-ről gyakran szivárogtató illető állítása szerint egy üzenettel érkezett a házához a nyomozó.

Hirdetés

Manapság elég nehéz az online játékok fejlesztőinek titokban tartaniuk az érkező újdonságokat, mivel az olykor nagyon szemfüles adatbányászok gyakran előre kiszivárogtatják a fájlokból előtúrt, új tartalmakra utaló nyomokat.

Ez sok játékosnak nyilván örömteli dolog (persze az is érthető, ha valaki nem szereti, hogy lelövik a poént), viszont a stúdiók számára elég kellemetlen lehet úgy beharangozni az új dolgokat, hogy azokról már akár hetekkel ezelőtt megtudtunk szinte mindent. Az igaz, hogy nehéz az adatbányászat ellen védekezni, de a PUBG mögött álló vállalat talán egy picit túltolta azt a bizonyos biciklit.

Hirdetés

Egy közismert, PUBG-vel foglalkozó adatbányász, PlayerIGN ugyanis arról tájékoztatta követőit nemrég, hogy a hét elején egyszer csak megjelent nála egy magánnyomozó, aki átadott egy levelet neki. Az üzenetben a Krafton azt követelte tőle, hogy tüntesse el a közösségi médiás posztjait, illetve másolatokat kért PlayerIGN privát üzeneteiről, hogy kideríthessék, hogyan jutott hozzá az információhoz.

A fentieken túl a Krafton a szivárogtató könyvelésébe is bele szeretett volna nézni, hogy megtudják, mennyi bevételt hozott a tevékenysége. PlayerIGN igyekezett tisztázni a helyzetet, és arról tájékoztatott, hogy nem ő keresi fel aktívan az embereket a szivárgások miatt, hanem általában fordítva történik ez, a skinekkel kapcsolatos adatbányászathoz pedig egy weboldalt használ, ami még a tesztszerver élesedése előtt frissül. A bejegyzés alapján egyelőre nem tudja az adatbányász, hogy mit tegyen, segítséget szeretne szerezni, mielőtt lépne.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Nem tudni, mennyi igazságtartalma van a sztorinak, de ha a Krafton tényleg képes volt felbérelni egy magánnyomozót és ilyen infókat követelni, akkor az bizony nem vet túl jó fényt a PUBG kiadójára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)