Hirdetés

A legjobb színészek, akik már videojátékokban is bizonyítottak

|

Egyre több filmsztár csillogtatja meg tehetségét a filmek és sorozatok mellett videojátékokban is.

Hirdetés

Valószínűleg veletek is előfordult már, hogy játszottatok egy játékkal, és ismerősnek tűnt egyik-másik karakter arca. A legtöbbször modelleket vagy alkalmazottakat vetnek be a fejlesztők, de ha a büdzsé engedi, megesik, hogy hivatásos, filmekből és sorozatokból ismert színészek ugranak be, hogy új területen mutassák meg, mire képesek.

Már rögtön az elején szeretnénk leszögezni, hogy most kimondottan olyan videojátékos szerepvállalásokat gyűjtöttünk össze, melyek esetében az adott színész vagy színésznő nem csak és kizárólag hangját kölcsönözte az adott karakternek, hanem a szereplőt róla is mintázták.

Ezért nem szerepel a listán például Samuel L. Jackson a Grand Theft Auto: San Andreas, Kiefer Sutherland a Metal Gear Solid V, vagy épp Sean Bean a The Elder Scrolls IV: Oblivion szinkronmunkájával, akármilyen csodálatos munkát végeztek. Ugyancsak ezért marad ki Elijah Wood is, akit a The Legend of Spyro címszereplőjeként hallhattak anno a játékosok. Szóval jöjjön az impozáns lista azokkal, akik arcukat, hangjukat, teljes színészi munkájukat beletették egy videojátékba.

Hirdetés

Giancarlo Esposito - Far Cry 6

Hatalmas szerepe volt Giancarlo Espositónak abban, hogy a Far Cry 6 a széria egyik legjobb epizódjává váljon, El Presidente, vagyis Antón Castillo pedig bevonuljon a videojátékos főgonoszok nagycsarnokába. Esposito emlékezetes szerepei főleg tévésorozatokhoz köthetők, hiszen ő volt Gus Fring a Breaking Badben és a Better Call Saulban, Stan Edgar a The Boysban, vagy épp Gideon moff a The Mandalorianben, de szinkronizálta már például Ra's Al Ghult is a Son of Batman animációs filmben.

Esposito vérében van a kimért, nyugodt, de kegyetlen gonosztevők megformálása (sőt, gyakorlatilag csak ezt hozza mindig), épp ezért is lett tökéletes választás a Far Cry 6 antagonistájának szerepére. Ezt már az első előzetesekben érezni lehetett, a kész játék viszont sikeresen felülmúlta az elvárásokat.

Kit Harington - Call of Duty: Infinite Warfare

Szinte biztos, hogy a legtöbben a Trónok harca sorozat miatt ismerik Kit Haringtont, nem a Pompeji vagy A hetedik fiú mozifilm véste be a színész nevét a nézők elméjébe. Haringtont hamarosan a Marvel-féle Örökkévalókban láthatjuk Dane Whitman, avagy Fekete Lovag szerepében, korábban viszont a 2016-os Call of Duty: Infinite Warfare-ben is találkozhattunk vele. Ezért a Call of Duty epizódért nem mindenki volt oda, de akik szerették a futurisztikus környezetet, azoknak magával a sztorival sem volt sok gondja, a főgonoszt, Salen Kotch admirálist alakító Harington pedig kifejezetten jól játszotta el az SDF vezetőjét.

Nem ez volt egyébként az egyetlen videojátékos munkája, hiszen a 2015-ös Game of Thrones játékban is ő kölcsönözte hangját Havas Jonnak.

Kevin Spacey - Call of Duty: Advanced Warfare

2017-es zaklatási botránya után Kevin Spacey-t teljesen leradírozták a hollywoodi palettáról, távoznia kellett többek között a Kártyavár című sorozatból is, és lecserélték őt Christopher Plummerre Ridley Scott A világ összes pénze (All the Money in the World) című filmjében. Spacey ellen többféle per is elkezdődött a különböző zaklatási vádak miatt, de eddig egyetlen már lezárult bírósági eljárásban sem találtak bizonyítékot a színész bűnösségére, felmentették a vádak alól.

A botrány kirobbanása előtt viszont Kevin Spacey temérdek zseniális filmben szerepelt, színészi érdemei elvitathatatlanok. Videojátékos fronton a 2014-es Call of Duty: Advanced Warfare-ben láthattuk őt: a játékban egy Jonathan Irons nevezetű antagonistát alakított pazar módon. Spacey játékának köszönhetően Irons lett a széria egyik legemlékezetesebb rosszfiúja. 

Keanu Reeves - Cyberpunk 2077

Engedjük el egy pillanatra azt, végül milyen formában jelent meg a Cyberpunk 2077, és mennyi szomorú percet okozott a játék az előző generációs konzolok tulajdonosainak. A CD Projekt Red szerepjátéka körül hatalmas volt a várakozás már annak bejelentésének pillanatától fogva, a hype pedig az egekig emelkedett, mikor kiderült, hogy az egyik legfontosabb szereplőt, Johnny Silverhandet maga Keanu Reeves fogja alakítani.

Reeves karaktere egyfajta digitális szellemként a főhős, V tudatában rekedt, így gyakorlatilag az egész játék alatt folyamatosan a fülünkbe duruzsolt, illetve gyakran meg is jelent előttünk. Reeves tökéletes választás volt a végtelenül laza, hirtelen haragú jövőbeli rocksztár megformálására, jelenléte rengeteget dobott a Cyberpunk 2077 narratíváján. Rajta biztosan nem múlott a játék sorsa.

Mads Mikkelsen - Death Stranding

Elég impozáns színészgárdával rendelkezik Hideo Kojima 2019 novemberében megjelent játéka, a Death Stranding, hiszen felbukkan benne Léa Seydoux, Margaret Qualley, Troy Baker, Tommie Earl Jenkins és Lindsay Wagner is, sőt küllemét Guillermo del Toro és Nicolas Winding Refn is az alkotók rendelkezésére bocsátotta, bár karaktereik nem az ő hangjukon szólaltak meg. A teljes stábból viszont mi most két színészt emelnénk ki.

Elsőként azt a Mads Mikkelsent, akivel talán a Hannibal tévésorozatban találkozhattak a legtöbben, bár filmográfiája egyébként is elég hosszú, számtalan emlékezetes drámai alakítása akad. Komolyabb spoilerek nélkül legyen elég annyi, hogy Mikkelsen egy Clifford Unger nevezetű, tragikus sorsú édesapát alakított Kojima játékában, egészen parádés módon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Norman Reedus - Death Stranding

A Death Strandingben látott messze legemlékezetesebb alakítást viszont természetesen a The Walking Dead tévésorozattal a köztudatba robbant Norman Reedus nyújtotta. Reedus játszotta el a főhőst, az Amerikát újra egyesíteni próbáló Sam Porter Bridgest. A színész kifejezetten pozitívan nyilatkozott többször is a videojátékos munkáról, a Death Strandingben nyújtott teljesítménye alapján pedig csak remélni tudjuk, hogy nem most utoljára bújt motion capture ruhába.

Ez a játék egyébként a második együttműködés volt Norman Reedus és Hideo Kojima között, korábban ugyanis együtt dolgoztak a végül kukázott Silent Hills horrorjátékon is, amit azóta is folyamatosan visszasír a közösség, és rendre jelennek meg pletykák a felélesztésével kapcsolatosan. Reedus és Kojima nagyon jó barátok, így simán elképzelhető, hogy a jövőben kerül még ki közös projekt az ő kezeik közül.

Pierce Brosnan - James Bond 007: Everything or Nothing

Elég speciális helyzet az, mikor valakinek egy filmes szerepébe kell újra belebújnia egy videojáték kedvéért, a James Bond 007: Everything or Nothing esetében viszont pontosan ez történt, Pierce Brosnan pedig épp annyira remekül hozta itt is a martinit mindig felrázva, nem keverve kérő brit titkosügynököt, mint a mozifilmekben.

Brosnan mellett újrázott filmes szerepében John Cleese is mint Q, valamint Judi Dench is mint M. A főgonosz Nikolai Diavolót pedig az a Willem Dafoe alakította, akiről szó esik még hamarosan ebben a felsorolásban. Ugyancsak az antagonisták sorát erősítette Dr. Katya Nadanova, akinek a szerepe Heidi Klumnál kötött ki.

Rami Malek - Until Dawn

A 2015-ös Until Dawn is egy olyan cím, melynek öröm ránézni a stáblistájára. A játékon dolgozó színészek közül mi most azt a Rami Malekek emelnénk ki, aki legutóbb a Nincs idő meghalni című James Bond moziban a 007-es ügynök ellenfele volt, korábban pedig a Mr. Robot sorozat vagy épp a Bohém rapszódia miatt vált közönségkedvenccé. 

Malek az Until Dawnban Joshua Washingtont, Hannah és Beth bátyját alakította, egyike volt a nyolc irányítható főszereplőnek. Nem véletlenül jutalmazták munkásságát már Oscar- és Golden Globe-díjakkal is, az egyiptomi származású Malek egy kivételes tehetség, ezt a Supermassive Games horrorjátékában is bizonyította.

Willem Dafoe - Beyond: Two Souls

David Cage játékai nem véletlenül annyira népszerűek az elvontabb, művészi irányt is kedvelő játékosok körében. ezen a csapásvonalon haladt a 2013-as Beyond: Two Souls is. Az interaktív drámaként is felfogható játékban párhuzamosan irányítottunk egy Jodie nevű nőt, valamint egy furcsa, testetlen entitást, Aident, aki születésétől fogva hozzá volt láncolva Jodie-hoz.

A játékban kiemelten fontos szerep jutott még egy karakternek, a Department of Paranormal Activity nevezetű hivatal kutatójának, Nathan Dawkinsnak, akit Willem Dafoe játszott el. A Beyond: Two Souls jelentőségét remekül mutatja, hogy ez lett a második videojáték, ami helyet kapott egy filmfesztiválon. Ehhez a komoly elismeréshez pedig nagyban hozzájárult Dafoe feledhetetlen játéka is.

Elliot Page - Beyond: Two Souls

Willem Dafoe mellett pedig természetesen nem maradhatott le tízes listánkról a Beyond: Two Souls főszereplője, Jodie Holmes sem, akit Elliot Page alakított, aki akkor még Ellen Page néven volt ismert. Page-et most leginkább a 2019 óta futó és hamarosan harmadik évaddal bővülő, Netflix-féle Az Esernyő Akadémia tévésorozatban lehet látni, de korábban olyan filmekben is játszott, mint az X-Men: Az eljövendő múlt napjai, a Juno, vagy a Cukorfalat.

A Beyond: Two Soulsban különböző életkorokban láthatjuk Jodie-t, Page pedig gond nélkül hozta minden esetben a karaktert. Semmiképpen sem akarjuk a fordulatos történet csavarjait itt és most ellőni, a Beyond: Two Souls egy olyan játék, aminek sztoriját mindenképpen nektek magatoknak kell átélnetek. 

Ti kivel vagy kikkel egészítenétek ki ezt a listát? Dobjátok be személyes kedvenceiteket bátran lent, a kommentek között!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)