Hirdetés

A Call of Duty: Black Ops - Cold War trailert Kína tiltakozása miatt kellett újravágni

|

A hivatalos Call of Duty YouTube-csatornán és máshol is rövidebb előzetes váltotta fel az eredetit.

Hirdetés

Megszokhattuk már, hogy ha valami nem tetszik a Kínának, azt egyszerűen kitiltják az országból, ha pedig online tartalomról van szó, simán blokkolják. Ugyanez történt a nemrég debütált, archív felvételeket tartalmazó Call of Duty: Black Ops - Cold War trailerrel, mégpedig egyetlen másodpercnyi anyag miatt, amely az 1989-es Tienanmen téri vérengzésre emlékezteti a szörnyűséges atrocitás áldozatainak hozzátartozóit, és a történteket (A demokratikus átalakulásért tüntető diákok leverésére kivezényelt hadsereg alakulatai éles lőszert használtak, sőt páncélosokat is bevetettek, az áldozatok száma pedig különféle becslések szerint 200-tól akár 10 ezerig is terjedhet.) a szőnyeg alá söprő rezsim képviselőit egyaránt.

Hirdetés

Elsőként az Apple Daily (a lap tulajdonosát nemrég az új nemzetbiztonsági törvényre hivatkozva letartóztatták amiért a hongkongi tüntetőket támogatta) és a South China Moring Post számolt be arról, hogy villámgyorsan blokkolták a hatóságok az eredeti trailert, miután azt tapasztalták, hogy az emberek felismerték a Peking főterén rögzített felvételt, és posztolgatni kezdtek a témában. Időközben persze megérkezett az újravágott változat (az elnevezése végtelenül cinikus a történtek fényében), ami már nem akadt fent a cenzorok rostáján.

Csakhogy az Activision (amelynek egészen véletlenül 5 százalékban tulajdonosa a Tencent) még ennél is tovább ment, mindenütt másutt lecserélte az előzetest, magyarán az Egyesült Államoktól az Európai Unióig ugyanaz az megvágott anyag látható. A nyilvánvalóan bepánikolt kiadó nem szeretné elveszíteni a kínai piacot (Mi lenne akkor a World of Warcrafttal?). Mindenesetre az eredeti vágatlan Call of Duty: Black Ops - Cold War előzetes nálunk továbbra is megtekinthető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)