Hirdetés

A Blizzard társalapítója és korábbi vezetője nem maradt csendben a botrány kitörése után

|

Mike Morhaime közleményében látszólag magára vállalta a felelősséget, és bocsánatot kért az érintettektől.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy hosszú távú hatásai lesznek az Activision Blizzard működésére és megítélésére a nemrég kialakult botránynak, hiszen valóban súlyos vádakat zúdítottak a vállalatra.

Az elmúlt időszakban rengetegen foglalkoztak már ezzel az üggyel, a felháborodott rajongók mellett streamerek sem hagyták szó nélkül a dolgot, és nem olyan régen a Blizzard egyik alapítója, Mike Morhaime is hozott egy közleményt nekünk.

Hirdetés

Morhaime közel három évtizedig dolgozott a Blizzard csapatánál, így értelemszerűen alapos rálátása lehetett a stúdiónál folyó dolgokra. Nemrég közzétett közleményében többek között arról írt, hogy nagyon erősen próbált egy olyan környezetet kialakítani, ahol biztonságban érezhetik magukat az emberek, nemtől és háttértől függetlenül. Elismerte, hogy sajnos elég messze voltak ettől a céltól, ráadásul az sem mentség, hogy más csapatoknál is történtek problémás esetek, mivel jobbak szerettek volna lenni.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A korábbi CEO szerint a zaklatás és a diszkrimináció nagyon is valós az iparban, és a vezetőség feladata az, hogy elbánjon a toxikus viselkedéssel, és igazságosan bánjon az összes alkalmazottal. Írásában Morhaime bocsánatot kért, amiért cserben hagyta a Blizzard női munkatársait, akik megtapasztalták a zaklatás bármilyen formáját, illetve arra is kitért, hogy az iparban betöltött pozíciójának segítségével azon fog dolgozni, hogy segítsen pozitív változásokat elérni.

Morhaime hisz abban, hogy a játékipar is lehet olyan hely, ahol a nőket és a kisebbségeket is örömmel látják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)