Hirdetés

26 év után valódi játékopció lett a Resident Evil 2 áprilisi tréfájából

|

Nem hittük volna, hogy ez megtörténhet, de az Akuma Mode tényleg valósággá vált.

Hirdetés

Annak a hagyománya, hogy játékipar április 1-jén a bolondját járatja az emberekkel, nagyon messzire nyúlik vissza, és ebben a szaksajtó is kezdettől fogva partner volt. Az egyik legemlékezetesebb tréfát úgy 26 évvel ezelőtt, 1998 áprilisában az EGM2 nevű magazin sütötte el, amely azzal viccelődött a tippek-trükkök rovatában, hogy Akuma, a Street Fighter egyik klasszikus harcosa feloldható karakter a Resident Evil 2-ben.

Az "Akuma Mode" eléréséhez elvileg annyit kellett tennünk, hogy hatszor végigjátsszuk a kampányt Leonnal és Clairrel is, ráadásul mindezt úgy, hogy csak pisztolyt és kést használva "A" rangot érünk el minden ütközetnél. Gyerekjáték, ugye?

Hirdetés

Mindenesetre az áprilisi tréfa egy kicsit visszaütött, amikor játékrajongók tömegei próbálták meg feloldani Akumát, és szomorúan konstatálták, hogy átverték őket. A zavarodottságból iparági legenda, majd közösségi poén lett, és mint minden közösségi poént, a modderek ezt is valóra váltották.

Pár hobbifejlesztő (Captain Kashup, Snipz, Zky) közreműködésével és Maximilian Dood támogatásával megszületett az Akuma Mode mod, amit mindenki szabadon letölthet és használhat a Resident Evil 2 klasszikus kiadásával.

A modhoz persze nem kell hatszor végigjátszani a kalandot. Amint felrakjuk a csomagot, Akuma elérhetővé válik a karakterek között, és mehetünk is shoryukenekkel és gohadokenekkel zombikat kifektetni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)